Novice

Datum objave: 14.03.2017

PLC+ Challenge sestavljata brezplačna strokovna delavnica in regionalno tekmovanje, ki bosta mladim in perspektivnim bodočim inženirjem ponudila podrobnejši vpogled v problematiko, s katero se inženirji srečujejo v industrijski avtomatizaciji, da bi bili čim bolje pripravljeni na delo v realnem okolju. Delavnica nudi možnost teoretične nadgradnje znanja o delu s programljivimi logičnimi krmilniki (PLC) ter izpopolnjevanja tega znanja s pomočjo vodilne PLC programske opreme na praktičnih nalogah, ki bodo odločale o nacionalnih in regionalnih zmagovalcih.

PLC+ Challenge je v tej obliki prvič potekal v letu 2016, ko sta v projektu sodelovali tudi Hrvaška in Srbija ter je zato imel tudi regionalno razsežnost. Tudi PLC+ Challenge 2017 bo tako potekal v dveh fazah, pri čemer bomo v prvi fazi dobili nacionalne, v sklepni fazi pa regijske zmagovalce. V projektu PLC+ Challenge v Sloveniji sodelujejo Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, podjetje Siemens Slovenija in študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana.

plc

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

Prijavite se lahko vsi študentje slovenskih fakultet, ki vas zanima delo s PLC-ji. Za sodelovanje v praktičnem delu (tekmovanju) pa morate biti prisotni na najmanj 80 % vseh predavanj v sklopu PLC+ Challenge 2016. Prijavni obrazec najdete tukaj.

Rok za prijavo na tekmovanje je 22. marec 2017.

POTEK TEKMOVANJA

  • PRVA FAZA/NACIONALNI IZZIV

21. marec – začetek predavanj: Predavanja fakultetnih profesorjev o tematikah, ki jih sicer kurikulum ne pokriva, predavanja predstavnikov Siemensa o praktičnih izkušnjah. Predpogoj za uvrstitev v ekipo, ki rešuje naloge, je obisk najmanj 80 % predavanj, ki bodo potekala v sklopu PLC+ Challenge 2017.
22. marec – rok za prijavo: Naknadno bodo oblikovane tričlanske ekipe.
10. april – predaja naloge 1. faze ekipam: Nalogo boste reševali s pomočjo Siemensove programske opreme TIA Portal v13, ki jo bo vsem sodelujočim zagotovil Siemens.
7. maj – rok za rešitev naloge 1. faze
11. maj – zagovor naloge 1. faze pred komisijo

  • DRUGA FAZA/REGIJSKO TEKMOVANJE

15. maj – začetek 2. faze projekta: Rok za rešitev naloge 2. faze je 28. maj. Tri zmagovalne ekipe iz Slovenije prejmejo nalogo regionalnega tekmovanja.
1.-2. junij – predstavitev nalog 2. faze projekta na regionalnem finalu v Beogradu ter razglasitev regionalnih zmagovalcev

NAGRADE

Vsi prijavljeni:

  • se boste naučili več – v teoriji in praksi z vodilno PLC programsko opremo Siemens Simatic;
  • vsaka 3-članska ekipa bo dobila 1-letno brezplačno licenco za TIA portal v14;
  • boste pridobili certifikat o sodelovanju, ki bo morda vaša ključna konkurenčna prednosti pri iskanju zaposlitve.

Najboljše 3 ekipe iz Slovenije se boste uvrstile na regijsko tekmovanje (skupaj s po tremi najboljšimi ekipami s Hrvaške in iz Srbije)  ter imele možnost:

  • postati ena izmed treh najboljših ekip regionalnega tekmovanja (v zmagovalnem trojčku bo po ena najboljša ekipa iz posamezne države) in za nagrado prejeti izobraževanje na Siemensu Slovenija, kjer se boste seznanili z različnimi vidiki inženirskega dela, ter strokovno potovanje v eno od Siemensovih globalnih strokovnih referenc;
  • postati najboljša ekipa regionalnega tekmovanja nasploh in prejeti iPad (vsak član).

EKIPE IN NALOGE

Za reševanje nalog boste razvrščeni v tričlanske ekipe.

V 1. fazi projekta boste prejeli nalogo, ki jo boste reševali s pomočjo Siemensove programske opreme TIA portal V14.

Dodatna naloga za 2. fazo projekta, ki bo predstavljala nadgradnjo prve naloge, bo opredeljena na način, da bo vizualno privlačna in razumljiva širšemu občinstvu, saj bodo na zaključnem dogodku v Beogradu prisotni študentje, profesorji, Siemensovi zaposleni in partnerji ter mediji.

DODATNE INFORMACIJE:

Email: 

Facebook: https://www.facebook.com/PLCplusChallenge