Novice

Z LUI strokovnjaki do uspešne prijave na razpis P2

Datum objave: 25.10.2017

lui

Z današnjim dnem se odpire razpis, preko katerega bo Ljubljanski univerzitetni inkubator skupinam z najbolj obetavno podjetniško idejo pokril stroške v vrednosti 2.000 EUR za razvoj produktov do prvega kupca in priprave na razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada.

Razvoj podjetniške ideje boste hitreje uresničili, če zanjo pridobite nepovratna zagonska sredstva - LUI strokovnjaki vam bodo na voljo, da vas v začetnih korakih spremljajo in vam svetujejo, vse od priprave poslovnega modela do razvoja prototipa ter do vašega prvega kupca. Izbrane bodo skupine z najobetavnejšimi podjetniškimi idejami!
Vas zanima, vendar še malo oklevate? Prijavite se na brezplačno delavnico »Z nepovratnimi sredstvi do uspeha na trgu«, ki bo v torek, 7. novembra. Izvedeli boste več o razpisu P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kaj pravzaprav prinašajo nepovratna sredstva, kakšna mora biti ideja, da uspe na trgu in še mnogo več.

Komu je razpis namenjen?
Prijavijo se lahko posamezniki ali ekipe s podjetniško idejo, katere nosilec je študent (dodiplomski, podiplomski), alumni študent (od zaključka študija niso minila več kot 3 leta), raziskovalec ali pedagoški delavec, zaposlen na Univerzi v Ljubljani.

Kako poteka izbor?
Strokovna komisija bo vse prijavljene podjetniške ideje ocenila in izbrala najbolj obetavne. Komisija lahko podjetniške skupine povabi tudi na dodaten razgovor, v kolikor oceni, da je nujno pridobiti dodatne informacije o njihovi podjetniški ideji.

V primeru, da bo število točk izenačeno, bodo imele prednost podjetniške ideje, ki so se na LUI razpis prijavile prej.

Časovnica razpisa:

  • torek, 24. oktober: odprtje prijav na LUI razpis,
  • torek, 7. november: delavnica »Z nepovratnimi sredstvi do uspeha na trgu«,
  • četrtek, 9. november: zaprtje prijav na LUI razpis,
  • v tednu med 13. do 17. novembrom: v kolikor bo potrebno, bodo podjetniške skupine vabljene na razgovor,
  • torek, 17. november: izbrane podjetniške skupine obveščene o odločitvi komisije,
  • od ponedeljka, 20. novembra dalje: pričetek aktivnosti za izbrane podjetniške skupine.

Uspešnost LUI start-upov na preteklih razpisih P2
LUI-jevi start-upi se na razpis P2 prijavljajo vsako leto in so pri pridobivanju nepovratnih sredstev zelo uspešni. V letošnjem letu je bil uspeh na razpisu 100% – sredstva so namreč pridobili vsi prijavljeni in se po točkah uvrstili zelo visoko, Agilicity d.o.o. (projekt Modelur) pa je bil tudi eden izmed finalistov na izboru Slovenskega start-up leta 2017. Odločilne za uspeh na razpisu P2 so bile dobre podjetniške ideje, s pomočjo LUI-jevih strokovnjakov pa so ekipe izpilile svoje poslovne modele, odlično predstavile svoje ideje in napisale dobro prijavo na razpis.

Na LUI razpis se lahko prijavite do četrtka, 9. novembra 2017. Več informacij in prijave na povezavi.

Vabljeni!