Novice

Predavanje - dr. Borut Kozan, Petrol d.d.

Datum objave: 22.11.2017

Slovenska sekcija IEEE PES in LEST vabita na

Vabljeno predavanje: Od trgovanja do prodaje električne energije
Gostujoči predavatelj: dr. Borut Kozan, Petrol d.d.

V četrtek, 30. november 2017, ob 17:00, v Diplomski sobi FE na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije pogostitve Vas prosimo, da se prijavite na .
Vse dodatne informacije lahko dobite na spletni strani lest.fe.uni-lj.si.

Povzetek
V Laboratoriju za energetske strategije (LEST), predstavljamo prvo predavanje v sklopu serije IEEE vabljenih predavanj. Dne 30.11.2017 ob 17.uri na Fakulteti za elektrotehniko, organiziramo predavanje z gostujočim predavateljem iz industrije. Realne probleme na temo trgovanja in prodaje električne energije nam bo predstavil dr. Borut Kozan iz podjetja Petrol d.d.. V uro in pol dolgem predavanju bo predstavljena problematika trgovanja z električno energijo od veleprodajnega trga do končnega odjemalca. Predavanje je namenjeno študentom dodiplomskega in podiplomskega študija Elektrotehnike ter vsem tistim, ki jih tematika zanima.

Nekdanji član LEST-a in predavatelj dr. Borut Kozan
Dr. Borut Kozan je v LEST sodeloval kot mladi raziskovalec iz industrije. Njegovo področje raziskovalnega dela je obsegalo modeliranje trga električne energije s poudarkom na agentnem učenju, modeliranje Evropske sheme trgovanja z emisijami (EU ETS), ekonomike investicij v energetskih sistemih ter modeliranje slučajnih procesov. Del doktorskega raziskovanja je opravil na Universidad Pontificia Comillas v okviru Institute for Research in Technology. Delal je v podjetju GEN-I d.o.o., kjer je začel kot analitik nadaljeval pa kot specialist za upravljanje prodajnih portfeljev. Sedaj je zaposlen pri Petrol d.d., kjer je odgovoren za razvoj na področju analitike, poslovnih modelov in procesov v segmentu prodaje in trgovanja z električno energijo in zemeljskim plinom. 

lest petrol logo ieee logo