Novice

POPRI tekmovanje

Datum objave: 12.01.2018

Čutiš, da bodo tvoja dejanja izboljšala svet?

Živimo v času, ko je znanje na dosegu roke, razlike med nami se manjšajo, vse lažje je priti do materialnih dobrin ali kapitala za zagon podjetja. Ravno zato podjetniki po svetu poudarjajo, da je danes najboljši čas, da spremenite svet!

Vabimo vas, da vaše podjetniške ideje prijavite na vseslovensko tekmovanje POPRI za najboljše podjetniške ideje med mladimi. S sodelovanjem na tekmovanju pridete do prve povratne informacije o vaši ideji, doživite nepozabno izkušnjo, spoznate podobno-misleče, ambiciozne sovrstnike in dobite zagon, da vaše ideje ne ostanejo le na papirju.

Na tekmovanju lahko s svojimi podjetniškimi idejami sodelujete:

  • osnovnošolci od 7. – 9. razreda,
  • srednješolci in
  • študentje oziroma mladi do 29. let.

Popri 2018

Definiraj problem, predlagaj rešitev in pojasni, kako jo boš uresničil/a

Prijaviš se lahko samostojno, v ekipi; brez ali s pomočjo mentorjev. Sodeluješ lahko tudi s projekti oziroma poslovnimi modeli, ki jih razvijate v sklopu šolskih oziroma študijskih obveznosti. Za prijavo je potrebno izpolniti predlogo, oziroma prilagoditi vaše naloge predlogi POPRI.

Kako poteka prijava?

Rok prijave je sreda, 21. marec 2018, do polnoči.

Vse o prijavi najdete v predlogi, ki se nahaja na spletni strani: http://popri.si/popri-tekmovanje/#prijaviSe, ali v spletni 'učilnici' Mikrobiz (http://www.mikrobiz.net/).

Časovnica tekmovanja

  • 21. marec: Oddaja poslovnega modela
  • 10. april: Razglasitev 10 polfinalistov
  • 17. april / dopoldan: Državno tekmovanje (Osebne predstavitve najboljših 10 ekip iz vsake kategorije iz cele Slovenije pred strokovno komisijo sestavljeno iz podjetnikov, direktorjev, lastnikov podjetij, ključnih kadrov v podjetjih, strokovnih sodelavcev in pedagoških delavcev z znanji iz metodologij vitkega podjetništva)
  • 17. april / popoldan: Predstavitev finalistov, zaključna prireditev in podelitev nagrad v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica

Pridružil se je Kolektor!

Novost letošnjega leta je, da se je tekmovanju pridružil koncern Kolektor, ki ga sestavlja več kot 32 svetovnih enot z več kot 4.100 zaposlenimi. Za vas so razpisali 4 zanimive izzive, ki si jih lahko ogledate tukaj: http://popri.si/kolektor-ti-postavlja-izziv/. Tekmovalci torej lahko tekmujete s svojimi idejami ali tako, da rešite katerega od 4 izzivov podjetja Kolektor. Kreatorje najbolj zanimivih rešitev, bo Kolekor povabil na 1:1 pogovor o nadaljevanju ideje ali o morebitni zaposlitvi oziroma štipendiji.

Z zmago na POPRI v ZDA!

Udeležba koncerna Kolektor pa ni edina spodbuda, ki vas čaka. Dve najvišje uvrščeni ekipi v kategoriji dijakov, se bosta uvrstili na mednarodno tekmovanje Genius Olympiad, ki bo junija v mestu Oswego, v zvezni državi New York. Najboljši od njih, organizator tekmovanja Primorski tehnološki park, krije stroške potovanja in prijavnino.

Več informacij izveste na

  • spletni strani (www.popri.si),
  • družbenem omrežju Facebook (/popripopri),
  • 10. informativi, 26. in 27. januarja 2018, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (http://www.informativa.si/).

Za vsa vprašanja pa pišite na elektronski naslov: popri@primorski-tp.si.