Novice

FE med finalisti za Rektorjevo nagrado

Datum objave: 13.04.2018

Ljubljanski univerzitetni inkubator in Univerza v Ljubljani že osmo leto organizirata natečaj za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani. Letos je med osmimi finalisti tudi Fakulteta za elektrotehniko z mag. Damjanom Zadnikom, univ. dipl. inž. el. iz »start-up« podjetja IRETEC, d.o.o., ki razvija kompakten sistem identifikacije na osnovi razpoznavanja očesne šarenice.

Razvoj poteka v okviru njegovega doktorskega študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani pod mentorstvom prof. dr. Andreja Žemve in s podporo Laboratorija za načrtovanje integriranih vezij. Konkurenčna prednost inovacije in podjetja je v kompaktnem in funkcionalno prilagodljivem vgradnem modulu, ki temelji na visoki stopnji integracije in optimizacije vgrajene programske ter aparaturne opreme. Integracija inovacije v pametna vrata stanovanj, hiš in podjetij, omogoča, da ključe in kartice nadomesti naš pogled proti vratom.

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. Zmagovalce bodo razglasili 25. aprila 2018, ko bo rektor ljubljanske univerze prvemu od treh superfinalistov podelil nagrado v višini 3000 evrov, drugemu 2000 evrov in tretjemu 1000 evrov.