Novice

Znanstvena konferenca TSD 2019

Datum objave: 30.08.2019

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko bo prvič potekala ugledna znanstvena konferenca na področju govornih in jezikovnih tehnologij – TSD 2019

 

Na Fakulteti za elektrotehniko bo od 11. do 13. septembra potekala ugledna mednarodna znanstvena konferenca na področju govornih in jezikovnih tehnologij s prek 20-letno tradicijo. Konferenca Text, Speech and Dialogue (TSD 2019) bo prvič organizirana v Sloveniji, in sicer kot spremljajoči dogodek velike mednarodne znanstvene konference Interspeech 2019, ki bo potekala od 15. do 19. septembra 2019 v Gradcu v Avstriji.

Konferenca TSD 2019

Serija konferenc TSD se je razvila v enega glavnih forumov za izmenjavo znanj in dosežkov pri raziskavah in razvoju računalniških sistemov za obdelavo govorjenega in pisanega jezika. Tematike konference naslavljajo razvoj sistemov za samodejno razpoznavanje in tvorjenje govora, pridobivanje govornih in jezikovnih virov, računalniško obdelavo naravnega jezika za pomensko analizo govora in besedil, razvoj govornih asistentov, samodejnih prevajalnikov in sistemov za dialog ter biometričnih govornih in jezikovnih tehnologij. Zbornik konference objavlja ugledna založba Springer-Verlag v okviru serijske publikacije Lecture Notes in Artificial Intelligence.

Vabljeni govorci so priznani strokovnjaki, ki prihajajo z uglednih institucij iz Velike Britanije, Francije in ZDA.

Več o konferenci.