Novice

Slavnostna prireditev v okviru Tedna Univerze 2019

Datum objave: 24.12.2019

Slavnostna prireditev ob Tednu Univerze v Ljubljani je letos na fakulteti potekala v četrtek, 19. decembra 2019, ob 12. uri, na njej pa smo predstavili univerzitetna priznanja, ki so jih prejeli naši sodelavci, odmevne dosežke zaposlenih, sodelavcev, študentov in diplomantov fakultete. Podelili smo fakultetne Prešernove nagrade, Vidmarjeve in Vodovnikove nagrade, priznanje poslovnim partnerjem ter nagrado sodelavcem oz. sodelavkam Fakultete.

Tudi tokrat sta dogajanje popestrila vokalna skupina FE in hišni band kWh.

Proslava ob tednu univerze 2019

Vodovnikove nagrade podeljujemo za znanstveno-raziskovalno delo v počastitev spomina na akademika profesorja doktorja Lojzeta Vodovnika.

Vodovnikovo nagrado za odmevno doktorsko delo s področja elektrotehnike je letos prejel dr. Sreten Davidov. Dr. Sreten Davidov je leta 2018 doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani z disertacijo »Načrtovanje polnilne infrastrukture za cestna vozila na električni pogon« pod mentorstvom prof. dr. Miloša Pantoša. Nagrajenec je kot mladi raziskovalec tekom doktorskega študija raziskoval na področju e-mobilnosti. V doktorski disertaciji je predstavil verjetnostni model za določitev optimalnih mest za izgradnjo polnilne infrastrukture za električna vozila. Izvirni prispevki raziskav se kažejo v celostni obravnavi problematike postavitve polnilnih postaj (tehnični, ekonomski in družbeni vidik) in izdelavi kazalnika za oceno kakovosti storitve polnjenja polnilne infrastrukture. Kazalnik temelji na analizi potrebnega časa za polnjenje baterij med potovanjem.

Vidmarjeve nagrade podeljujemo za pedagoško delo fakultetnemu učitelju in asistentu ter mentorju praktičnega izobraževanja iz gospodarstva. Pri izboru nagrajencev upoštevamo njihovo celovito pedagoško delo, ki se zrcali v podajanju znanja, mentorstvu in obštudijskemu delu s študenti.

Vidmarjevo nagrado za celovito in uspešno mentorstvo študentom praktičnega usposabljanja je prejel Igor Mrdavšič iz podjetja I. M. inženiring.

Vidmarjevo nagrado asistentu kot priznanje za celovito pedagoško delo je prejel doc. dr. Samo Beguš.

Vidmarjevo nagrado za učitelja za uspešno in celovito pedagoško delo je prejel prof. dr. Tomaž Jarm.

Priznanje za celovito in uspešno sodelovanje s poslovnim partnerjem v letu 2018 smo podelili podjetju Kambič, d. o. o.

Nagrado sodelavcem oz. sodelavkam za pomemben prispevek k delovanju fakultete so za leto 2019 prejeli:

sodelavki v Službi za komuniciranje dr. Nina Gržinič Frelih in Vesna Paradiž in prodekan za finančne zadeve in kakovost izr. prof. dr. David Nedeljković.

Fakultetno Prešernovo nagrado sta v letu 2019 prejela:

Marija Ivanovska za delo z naslovom Detekcija razpok v steklu z metodami strojnega vida pod mentorstvom doc. dr. Janeza Perša in somentorstvom izr. prof. dr. Vitomirja Štruca.
Aleksander Momirovski za delo z naslovom Analiza širjenja elektromehanskih motenj v elektroenergetskem sistemu s pomočjo modela kontinuuma pod mentorstvom doc. dr. Urbana Rudeža.
 

Vsem nagrajencem še enkrat čestitamo!

Proslava ob tednu univerze 2019 Proslava ob tednu univerze 2019 Sreten Davidov Proslava ob tednu univerze 2019

Proslava ob tednu univerze 2019 Proslava ob tednu univerze 2019 Proslava ob tednu univerze 2019

Proslava ob tednu univerze 2019 Proslava ob tednu univerze 2019 Proslava ob tednu univerze 2019