Novice

Novi koronavirus – aktualna navodila za zaposlene in študente

Datum objave: 09.04.2020

Novo:

Glede na aktualne razmere v zvezi s koronavirusom COVID-19 in na predlog Skupine za koordinacijo COVID-19 na UL, ki temelji na mnenjih epidemiologov in infektologov, je rektor Univerze v Ljubljani sprejel sklep o podaljšanju veljavnosti vseh ukrepov o prekinitvi izvajanja vseh oblik neposrednega pedagoškega dela s fizično prisotnostjo študentov in omejitvi osebnih stikov pri vseh aktivnostih na Univerzi v Ljubljani in uporabi drugih oblik pedagoških aktivnosti in ostale komunikacije do vključno 30. 4. 2020 oziroma do preklica tega sklepa.
 

Sklep rektorja

 

Zaradi ukrepov ob epidemiji koronavirusa je celotna Fakulteta za elektrotehniko do nadaljnjega zaprta. Delovni proces poteka nemoteno, na daljavo preko e-pošte in telefona. 

Do preklica je ves neposredni pedagoški proces prenesen na digitalno platformo. 

 

Navodila: študenti

 

Študentje pozorno spremljajte izvedbo predmetov na e.Fe, kjer bodo sproti objavljena vsa natančna navodila za posamezen predmet.

Za vse informacije, povezane s študijem, pokličite:

  • za informacije povezane s študijem na prvi in drugi stopnji na tel. 01 4768 213 ali 01 4768 460 oz. 01 4768 428,
  • za informacije povezane s študijem na tretji stopnji pokličete na tel. 01 4768 338,
  • za vse ostale informacije nas lahko kontaktirate na studij@fe.uni-lj.si.

 

Navodila: zaposleni

 

Pedagogi lahko izvajanje pedagoškega procesa preko video predavanj izvajate z lastno opremo od koderkoli s povezavo v splet. Na fakulteti smo dodatno pripravili dve mesti za predavanje, opremljeni z vso opremo, v veliki in mali diplomski sobi. Prosim predavatelje, da si uporabo ustrezno rezervirate preko sistema rezervacij, ki ga usklajuje ga. Tatjana Lušina na int. 213 ali tatjana.lusina@fe.uni-lj.si.

Če bo potrebno, bomo število predavateljskih mest ustrezno povečali. Vsaka katedra naj tudi sama organizira dodatna mesta za predavatelje.

Fakulteta bo vsaki katedri za izvajalce priskrbela pet tablic za ročno pisanje med predavanji.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi z izvajanjem študija na daljavo, se obrnite na podporno skupno eFE na e@fe.uni-lj.si ali za nujnejše primere na:

Anže Pratnemer, int. 149

Martin Kozmelj, int. 149

Marko Papić, int. 149

Rok Žurbi, int. 150

 

 
Za zaposlene raziskovalce se od ponedeljka, 16. marca 2020, do preklica delo izvaja na daljavo, razen v res nujnih primerih. Če je fizična prisotnost na delovnem mestu nujna, je potrebno dosledno upoštevati vsa navodila glede osebne higiene in omejitve osebnih stikov. To v praksi pomeni, da se sme v določenem prostoru hkrati nahajati le en posameznik.
 
Ta pravila se nanašajo tudi na raziskovalno delo pedagogov, pri katerih raziskovalno delo zapolnjuje velik del delovnega časa. 

Strokovne službe do nadaljnjega opravljajo delo od doma. Če zaradi narave dela potrebujete določeno delo opraviti na fakulteti oziroma dostopati do določenih dokumentov, je vstop na fakulteto možen le s službeno kartico. Pri tem še vedno velja omejitev osebnih stikov in druženja v fakultetnih prostorih.


 

Vsak zaposleni, ki delo opravlja od doma, mora dnevno poročati o svojem delu preko spletnega obrazca, ki ga je prejel po e-mailu.

Prosimo vas, da nas sproti obveščate, če imate kakršne koli težave z dostopi ali s povezljivostjo, da jih bomo lahko pravočasno odpravljali.

 

_________________________________________________________________________

Splošno o novem koronavirusu SARS-CoV-2

korona

Novi koronavirus SARS-CoV-2 povzroča bolezen, ki jo imenujemo bolezen COVID-19.

Bolezen COVID-19 je precej podobna drugim okužbam dihal, kot je npr. gripa. Bolezen se kaže s slabim počutjem, utrujenostjo, bolečinami v mišicah, vročino nad 38°C, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom težkega dihanja. Podatki kažejo, da bolezen v kar 80 % poteka blago in jo ljudje prebolijo brez zapletov.

korona1

Splošna navodila: preprečevanje okužbe s koronavirusom

Pri preprečevanju okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni; razdalja naj bo vsaj 1,5 metra.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju ali razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

kašelj

umivanje rok

Dodatne informacije

Nacionalni inštitut za javno zdravje

Splošne informacije o koronavirusu: www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov
Spremljanje koronavirusa v Sloveniji: https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov

korona info

Pogosta vprašanja in odgovori NIJZ

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori NIJZ so dostopni na tej povezavi:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori

Ministrstvo za zdravje

https://www.gov.si/teme/koronavirus/

 

Koronavirus in zasebnost (GDPR)