Novice

Poslovni forum UL FE

Datum objave: 28.09.2020

Skladno z naglim slabšanjem epidemioloških razmer in zaostrovanjem ukrepov smo sprejeli odločitev, da dogodek Poslovni forum FE planiran za 22. oktober prestavimo na 7. april 2021 ob 14h.

 

**********************************************

Slovensko gospodarstvo je pred izjemnimi izzivi. Digitalizacija prodira v vse pore delovanja podjetij in je sestavni del modernizacije poslovnih procesov. Za dvig dodane vrednosti je nujno pospešiti modernizacijo tehnološke opremljenosti, kjer bo sodelovanje tehničnih fakultet in raziskovalnih inštitutov z industrijo ključno. Raziskovalno-razvojna okolja na javnih raziskovalnih organizacijah bodo nosila breme najzahtevnejših tehnoloških procesov in hkrati skrbela za vzgojo najkakovostnejših kadrov. 

Z znanjem, inovativnostjo in sodelovanjem vseh akterjev v tehnološki verigi bomo skupaj pisali najodmevnejše prebojne zgodbe.   

V ta namen smo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani organizirali Poslocni forum UL FE, ki bo potekal 22. oktobra 2020 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Namen dogodka je krepitev sodelovanja med podjetji in fakulteto, sooblikovanje kadrovskih strategij, izvedbi skupnih projektov ter souporabi raziskovalne opreme.

Predstavljene bodo obstoječe in možne bodoče oblike povezovanja gospodarstva z akademskim svetom. V diskusiji panela bomo govorili o dodani vrednosti v Sloveniji kot enem največjih izzivov slovenskega gospodarstva. Definirali bomo usmeritve in nadaljnje korake za doseganje skupnih ciljev. 

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 22. 10. 2020, na Fakulteti za elektrotehniko UL, Tržaška 25, 1000 Ljubljana, s pričetkom ob 13. uri v predavalnici P1

 

predavanje skica