Novice

Okrogla miza za zaposlene: Prepoznavanje in preprečevanje nasilja v akademskem okolju

Datum objave: 01.04.2021

Vabljeni na okroglo mizo, na kateri bo govora o problematiki nasilja v akademskem okolju.   

Univerza v Ljubljani si želi ustvarjati okolje, v katerem se spoštuje dostojanstvo študentk in študentov ter zaposlenih. V zadnjem času so Univerzo v Ljubljani pretresla razkritja, ki nakazujejo, da je varstvu posameznikovega dostojanstva treba nameniti večjo pozornost.     

V ta namen bo organizirana okrogla miza, na kateri bodo obravnavane naslednje teme: kako prepoznati nasilje in spolno nadlegovanje; kako ga prijaviti; kakšne oblike podpore ponuditi osebam, ki so bile žrtve nadlegovanja; kako razvijati ničelno stopnjo strpnosti do nasilja, spolnega nadlegovanja; kako razvijati okolje, kjer bo spoštovano dostojanstvo in kjer se bodo udeleženke in udeleženci počutili varni ne glede na spol, spolno usmerjenost, identiteto, ekonomski status, veroizpoved, starost ali drugo osebno okoliščino.   

Okroglo mizo bo vodila prof. dr. Darja Zaviršek, o pomembnosti ozaveščanja o nasilju ter o možnostih pravne in psihosocialne zaščite žrtve, pa bodo spregovorili:   

  • Prof. dr. Barbara Novak, prorektorica Univerze v Ljubljani,
  • Katja Zabukovec Kerin, predsednica Društva za nenasilno komunikacijo,
  • Sara Svati Sharan, predstavnica Rezistence,
  • Jasna Zakonjšek, odvetniška pisarna Zakonjšek d.o.o.,
  • Dr. Jasna Podreka, Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta.

Okrogla miza bo potekala v petek, 9. aprila 2021 ob 10:30 uri, prek Zoom povezave. Prijavite se lahko preko Sharepointa.   

 

Kontakte zaupnih oseb na Fakulteti za elektrotehniko najdete na povezavi.

 

Obvestila: 

  • Prijava poteka preko sistema Sharepoint in je aktivirana preko aktivnega imenika vaše članice. Za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled). Če imate tehnične težave pri prijavi preko sistema Sharepoint, vas prosimo, da se najprej obrnete na pristojno osebo za informatiko na svoji članici. 
  • Dodatne informacije:

okrogla miza zaposleni

Dogodek bo izveden prek aplikacije Zoom in je avtorskopravno varovan. Imetnik materialnih avtorskih pravic je Univerza v Ljubljani, zato kakršno koli kopiranje, vključno s snemanjem in shranitvijo v elektronski obliki, razširjanje, spletno objavljanje in druga uporaba, razen dovoljene zasebne rabe, brez predhodnega dovoljenja Univerze v Ljubljani ni dovoljeno.  Organizator dogodka Univerza v Ljubljani bo dogodek posnel z namenom nadaljnjega informiranja ciljnih skupin o vsebini dogodka in njegove nadaljnje promocije. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh www.uni-lj.si, kc.uni-lj.si in e-učilnici Kariernih centrov UL ter na univerzitetnih družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram. Posnetki se bodo nanašali na dogodek na splošno in iz posnetka ne bo vidnih udeležencev.  Ob prijavi bo mogoče že vnaprej oddati vprašanja govorcem (vprašanja bo mogoče zastaviti tudi na samem dogodku).