Obštudijske dejavnosti

Datum objave: 27.06.2017

Podjetje Smart Com bo v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar 7. in 8. oktobra v Ljubljani gostilo mednarodni hackathon HackElect. Dogodek bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko, med udeleženci pa pričakujejo študente različnih fakultet iz Slovenije in sosednjih držav. Ekipe bodo z inovativnimi rešitvami in idejami reševale izzive s področja elektroenergetike in tehnologij pametnih omrežij. 

Na dogodek so vabljeni tako študenti računalništva, informatike, energetike kot tudi prava, biologije, mednarodnih odnosov ter drugih smeri študija. Vrata bodo na široko odprta tudi za vse entuziaste, študente po duši, ki jih tovrstni dogodek in tematika zanimata. Na HackElectu bodo imeli udeleženci priložnost razvijati napredne rešitve, snovati nove produkte ter prikazati vse svoje veščine v sklopu petih razpisanih tematskih izzivov, in sicer termografija in obdelava slik, spremljanje strel na Scalar Web in mobilni aplikaciji, Scalar razvoj zalednega sistema,napovedovanje vzorcev v IP omrežjih Interneta stvari ter podatkovna analitika nad podatki iz pametnih števcev.

Za najboljše tri ekipe je razpisan denarni sklad v skupni vrednosti 10.000 evrov. Vsi tisti, ki se bodo še posebej izkazali, pa bodo dobili tudi priložnost za zaposlitev.

Prijave bodo odprte do 25. septembra 2017 do 15:00, udeležba je omejena na 150 udeležencev.

Več o samem dogodku lahko izveste na spletni strani.  

hackelect