Obštudijske dejavnosti

SCIENCE HACK DAY 2017 NA FAKULTETI ZA ELEKTROTEHNIKO

Datum objave: 08.11.2017

sciences hackday

Te zanima znanost in bi jo v praksi uporabil na zanimiv način? Science Hack Day je pravi naslov zate!

Kaj je to?

To je dogodek, ki z namenom kratkega a intenzivnega sodelovanja, ustvarjanja in izdelovanja zanimivih reči na eno mesto pripelje najrazličnejše navdušence in zanesenjake s področja znanosti. V 24 urah poskusi v multidisciplinarni ekipi najti rešitev problema, ki mogoče ni najbolj elegantna, je pa zagotovo ustvarjalna. Skupaj lahko ustvarite spletno aplikacijo, družabno igro, mini robota, kompleksno analizo podatkov, preprost senzor, pametno oblačilo ali pa kaj čisto drugega.

Science Hack Day je eden redkih dogodkov v Sloveniji in okolici, ki se osredotoča na znanost in njeno bolj zanimivo, zabavno in interdisciplinarno uporabo. Organiziran je po mednarodnem konceptu, ki se uspešno izvaja že šest let v več kot 60 državah po vsem svetu. Po dobrem odzivu udeležencev, gostov in obiskovalcev zaključnih predstavitev rezultatov, se bo dogodek ponovno odvil tudi pri nas.

Kdaj bo?

Science Hack Day bo potekal 25. in 26. novembra na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Namenjen je vsem, študentom in zaposlenim, znanstvenikom in tistim, ki se bodo z znanostjo srečali prvič. Pokazati želimo, da je znanost nekaj dostopnega in zanimivega. Vabljeni ste vsi, ki idejo že imate, ostali pa se boste lahko že teden dni pred dogodkom povezali v skupine na spoznavnem druženju. Rešitev ni potrebno iskati iz ničesar, s seboj že lahko prinesete potrebna orodja, materiale ali druge pripomočke, ki jih potrebujete. Da boste ideje lahko realizirali kar se da dobro, boste lahko na fakulteti tudi prenočili, med ustvarjanjem pa se boste lahko tudi osvežili in okrepčali. Dogodek je brezplačen, zato ste dobrodošli vsi, ki bi se želeli preizkusiti v znanosti ali poskusiti nekaj novega.

Kje se lahko prijavim?

Pri organizaciji dogodka poleg študentov in raziskovalcev sodeluje tudi Zveza za tehnično kulturo Slovenije. 

Prijave so na voljo od 15. septembra. Več informacij o prijavah in dogodku je na voljo na https://sciencehackday.si in na tadej@sciencehackday.si.