Pirati s kamero

Pirati s kamero

Multimedijska delavnica video produkcije

  • Vizualna percepcija in priprave na snemanje
  • Spoznavanje s profesionalno snemalno opremo
  • Spoznavanje dela tonskega mojstra, mešalca slike, režiserja
  • Snemanje videa po scenariju
  • Video montaža
  • Oddaja v živo
  • Produkcija

 

3 ... 2 ... 1 ... ... Akcija! Snemamo! ... No, še pred snemanjem se bomo naučili nekaj hudo dobrih trikov s področja video produkcije in TV sistemov ter spoznali delovanje snemalne opreme. Pripravili bomo pravo sceno za snemanje oddaje v živo s prikazom na WEB TV in DVB-T oddajnikih. Ko bomo obvladali vso tehniko, bomo sestavili scenarij za videe in zaključno oddajo v živo, izdelali snemalno knjigo, si razdelili vloge in po scenarijih posneli videe, katere bodo na delavnici "Sam svoj video krojač" skrojili po načrtih piratov in pripravili za predvajanje. 

Medtem, ko bodo krojači krojili videe, se bomo lotili postavitve studija in priprave na oddajanje v živo. Zaključno predstavitev staršem bomo izvedli kot oddajo v živo in jo iz studija prenašali v živo preko interneta. Če se želiš preizkusiti v vlogi snemalca, tonskega mojstra, mešalca slike ali celo režiserja, potem je ta delavnica prava izbira. Spoznali bomo celoten postopek nastajanja videa - od ideje, do izdelka, pripravljenega za objavo ter celo okusili pravi adrenalin oddajanja v živo. Del ekipe pa se bo podal na pravi piratski pohod po vseh delavnicah tabora in kradel video utrinke dogajanja, zaklad pa bomo delili na zaključni prireditvi ob koncu tedna.

 

EkskurzijaRTV Slovenija 

Starostna omejitev: 7. razred OŠ, 8. razred OŠ, 9. razred OŠ, 1. letnik SŠ, 2. letnik SŠ, 3. letnik SŠ

Potrebna predznanja: -

Število mest na delavnici: 18

Trajanje delavnice: od 8:30 do 17:00

Mentor: as. Klemen Pečnik

Pirati s kamero (3)   pirati s kamero sam svoj video krojač (3)   pirati s kamero sam svoj video krojač (4)   pirati s kamero sam svoj video krojač (6)Pirati s kamero (2)   pirati s kamero sam svoj video krojač

gumb prijava ptit