Delavnice

Fotografski tečaj

datum začetka: 01.03.2016
ura: 14:00
lokacija: P4
organizator: UL FE

 

Fakulteta za elektrotehniko organizira fotografski tečaj, ki je namenjen vsem tako študentom, kot zaposlenim na FE, ki jih fotografiranje zanima.

Fotografski tečaj bo potekal v torek, 1. marca 2016, od 14.00 do 18.00 ure, v predavalnici P4.

tečaj

Na tečaju bomo spoznali posamezne funkcije na fotoaparatu s poudarkom na tiste, ki so najpomembnejše. Dotaknili se bomo programov (osnovnih, prednastavljenih in kreativnih), razložimo kako svetlomer vgrajen v fotoaparat meri svetlobo. Le tako bomo znali oceniti kdaj uporabiti katero izmed nastavitev za merjenje svetlobe, da bo fotografija primerno osvetljena. Ob tem bomo razložili tudi histogram in zakaj ga potrebujemo.

Brez osnovnih treh parametrov v fotografiji seveda ne gre. Čas, zaslonka in ISO so trije parametri, ki ob ustreznih vrednostih zagotavljajo takšno fotografijo, ki jo fotograf želi. Za začetek je dovolj, da poznamo razmerja in pravila. Izkušnje in fotografska kilometrina pa sta ključ do zadovoljstva ob prekrasnih fotografijah, ki smo jih do sedaj opazovali le na prijateljevem fotoaparatu.

tečaj - fotografski

Poleg že omenjenih objektivov bomo razložilil tudi delovanje bliskavice in njene osnovne zakonitosti. Dotaknili se bomo filtrov in ostale dodatne opreme kot so stojala, spominske kartice in podobno.

V drugem delu teoretičnega dela tečaja bomo predstavili kreativnost v fotografiji. To je tisto, kar fotografe loči med seboj. Vsak vidi drugače in nekomu je pomembno, da v kader zajame čim več, drugi si želi detajlov in nenavadnih kotov. S tem v zvezi razložimo zlati rez in pravilo tretjin.

 

Za udeležbo na tečaj ne potrebujete fotografske opreme.

Število mest je omejeno. Prijave so obvezne.