Konference

Mednarodna znanstvena konferenca FG2015

datum začetka: 04.05.2015
datum konca: 08.05.2015
lokacija: Cankarjev dom
organizator: FE LUKS

 

Od 4. do 8. maja 2015 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala mednarodna znanstvena konferenca FG2015, ki bo v Slovenijo privabila vrhunske raziskovalce in razvijalce najnaprednejših tehnologij računalniškega vida. Gre za eno vodilnih konferenc na svojem področju, ki jo soorganizirata Fakulteta za elektrotehniko in Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani pod pokroviteljstvom prestižnega mednarodnega Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike – IEEE, s sedežem v ZDA.

fg2015 konferenca

Na konferenci bodo predstavljeni zadnji raziskovalni dosežki pri razvoju naprednih računalniških postopkov in tehnologij za samodejno razpoznavanje človeških obrazov, razpoznavanje kretenj in gest, razpoznavanje psiho-fizičnih stanj oseb ter razpoznavanje gibanja oseb po prostoru. 

fg2015 demo 1

Te tehnologije postajajo ključne sestavine najsodobnejših pametnih naprav in sistemov, kot so pametni telefoni, pametni televizorji, pametne hiše, pametna mesta in ambientalni inteligentni sistemi. Uporabljajo pa se tako za izboljšanje uporabniške izkušnje in njegovega udobja kakor tudi  za zagotavljanje večje varnosti ranljivim družbenim skupinam, kot so starejši in otroci, ter za potrebe oglaševalske industrije in ne nazadnje za preprečevanje in preganjanje kriminala.

fg2015 demo 2Na konferenci bodo poleg znanstvenih prispevkov predstavljene tudi demonstracije že razvitih (prototipnih) tehnologij, ki, na primer, omogočajo analizo osebnosti na podlagi vaše mimike in kretenj, animacijo človeških obrazov v realnem času, 3D interakcijo z virtualnimi objekti, biometrično razpoznavanje oseb na podlagi 3D slik obrazov, itd. Predstavilo pa se bo tudi več domačih in tujih podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem teh tehnologij.

Konferenca FG2015 vsem registriranim obiskovalcem ponuja vrhunski forum razvoja in raziskav na svojem področju in predstavlja izjemno priložnost za vzpostavljanje poslovnih in strokovnih stikov z najboljšimi raziskovalci in razvijalci iz celega sveta. Dodatne informacije o konferenci so na voljo na spletnem naslovu -  http://www.fg2015.org.