Konference

Zaključna konferenca Ustvarjalnika

datum začetka: 23.05.2015
ura: 00:00
lokacija: Predavalnica P1

 

Začenja se tekmovanje za Najboljši dijaški startup leta 2015. Zmagovalce čaka poletno izobraževanje na Tajvanu.

 

Z intenzivnimi pripravami, ki so minuli konec tedna potekale na sedežu Ustvarjalnika v Ljubljani, se je začelo tekmovanje za Najboljši dijaški startup leta 2015. Dijaki, vključeni v Ustvarjalnikove podjetniške krožke na srednjih šolah v Sloveniji in Trstu, bodo na ta način sklenili celoletno delo v krožkih, s katerimi Ustvarjalnikova skupina mentorjev že 6. leto skrbi za podjetniški podmladek v Sloveniji in zamejstvu. Zmagovalno dijaško podjetniško idejo bo izbrala strokovna komisija, ki jo bodo sestavljali ugledni predstavniki podjetništva in startup skupnosti iz Slovenije, nagrada za avtorje ideje pa bo dvotedensko izobraževanje in tekmovanje s področja podjetništva na eni najboljših fakultet na daljnem vzhodu, na Tajvanu.  Ob tem pa bo konferenca ponudila tudi obilo zanimivih podjetniških zgodb, ki jih bodo mladim predstavljali uspešni podjetniki iz Slovenije in sveta.

 

S svojimi vrstniki in gosti zaključne konference, med katerimi bo tudi njen častni pokrovitelj, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, bodo spregovorili trije uspešni najstniki - socialni podjetniki. Predstavili jim bodo svoje formule za uspeh. Prihajajo iz zelo različnih okolij, vsem pa je skupno, da so uspeli z inovativnostjo, trmo in veliko mero optimizma.

 

 

ustvarjalnik

Zaključna konferenca bo potekala na Fakulteti za elektrotehniko, 23. maja 2015, v predavalnici P1, s pričetkom ob 9. uri. Podroben spored in druge podrobnosti o Ustvarjalnikovi zaključni konferenci so dosegljive na: www.konferenca.ustvarjalnik.org