Konference

Prvi Svetovni kongres o elektroporaciji

datum začetka: 06.09.2015
datum konca: 10.09.2015
ura: 09:00
lokacija: Grand hotel Bernardin
organizator: Fakulteta za elektrotehniko

 

Med 6. in 10. septembrom 2015 bo v Portorožu potekal prvi Svetovni kongres o elektroporaciji v biologiji in medicini ter na temo hrane in okoljskih tehnologij. Za pobudo je zaslužen predvsem naš predstojnik Laboratorija za biokibernetiko prof. dr. Damijan Miklavčič.

 

Slovenski znanstveniki na svetovnem zemljevidu

Na dogodku bodo raziskovalci iz 42 držav predstavili nova dognanja področja, z organizacijo tako pomembnega dogodka pa se bomo dotaknili prihodnosti, ki jo soustvarjajo tudi slovenski znanstveniki. Da je elektroporacija pomemben, obetaven ter učinkovit pojav v znanosti in tehnologiji, prepoznava tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je kot častni pokrovitelj kongresa pozdravil napredek in vlogo slovenskih raziskovalcev. Strokovnjaki organizirajo prvi Svetovni kongres o elektroporaciji z namenom ustvarjanja ustreznega okolja za spodbudo interdisciplinarnih interakcij, za predstavitev najnovejših dosežkov področja ter izmenjavo znanja in mnenj. Elektroporacija je konec koncev učinkovito orodje medicine, ki pomaga pri zdravljenju raka, vendar je kljub temu javnosti še dokaj neznana. Med drugim lahko uporabljamo elektroporacijo tudi pri genski terapiji, za pasterizacijo hrane, ekstrakcijo sladkorjev ter za čiščenje vode. Metoda se vse bolj uveljavlja tudi v veterini.

 

Na kongresu se nam bodo pridružili ugledni strokovnjaki

Poleg slovenskega strokovnjaka prof. dr. Damijana Miklavčiča, so v organizacijskem odboru prvega Svetovnega kongresa o elektroporaciji še direktor nemškega inštituta za živilske tehnologije dr. Volker Heinz; ameriški strokovnjak in direktor centra za bioelektriko Frank Reidy Univerze Old Dominion dr. Richard Heller; dr. Lluis M. Mir s francoskega Inštituta Gustave Roussy in dr. Javier Raso iz veterinarske fakultete v Zaragozi v Španiji. V Portorožu se bodo zvrstili številni domači in tuji govorci. Na kongresu bo med drugim nizozemsko podjetje IXL predstavilo zanimiv kuhalnik, ki so ga razvili pred kratkim: Nutri-Pulse® – the e-cooker®, napravo za kuhanje hrane z uporabo elektroporacije. Takšen način priprave hrane spreminja dojemanje kuhanja, hrano, pripravljeno z metodo elektroporacije, pa bodo lahko poskusili tudi obiskovalci kongresa.

 

Ker verjamemo, da vas kot bodoče inženirje zanima napredek v znanosti, vas vabimo, da se nam pridružite na tem pomembnem dogodku. Vsi tisti, ki bi se nam želeli na zgodovinskem kongresu pridružiti, se prijavite tukaj, kjer vas čaka študentska cena kotizacije.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletnem mestu prvega Svetovnega kongresa po elektroporaciji.

 

kongres elektroporacije