Mednarodne izmenjave

Študijske izmenjave se lahko študenti Fakultete za elektrotehniko udeležijo med študijem tretjega letnika prve stopnje ali kateregakoli letnika druge stopnje. V tujini lahko izdelate tudi zaključno nalogo ali izvajate študijsko prakso. Za opravljanje prakse v tujini mora imeti študent zaključen najmanj prvi letnik na UL FE.

Trenutno NI aktualnih razpisov za študentske izmenjave. V kolikor se odločate za izmenjavo prosim spremljajte našo spletno stran in pred prijavo preberite Pravilnik o mednarodnih izmenjavah ter Smernice za izvajanje mednarodnih izmenjav III. stopnji

Kako si sledi zaporedje dogodkov pred izmenjavo pa lahko "razberete" iz priloženega grafa.

ZAKLJUČEN!

RAZPIS ZA NAKNADNO ZBIRANJE KANDIDATOV ZA MOBILNOST ŠTUDENTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA UPOSPOSABLJANJA ERASMUS+  V Š. L. 2017/2018!

Objavljen je Razpis za naknadno zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja Erasmus+ v letu 2017/18, za katerega smo se odločili zaradi izredno velikega zanimanja za možnost naknadne prijave s strani študentov. Ker pa so razpoložljiva sredstva za ta namen zelo omejena (za okvirno 45 prijav) se je UL odločila, da omeji obseg naknadnih prijav na največ 5 za vsako članico. Pogoj za prijavo v naknadnem razpisu je, da imate študentje že izbranega delodajalca in podpisan Študijski sporazum za prakso. Prijavijo se lahko tudi študentje, ki so s prakso že začeli, ne pa tudi zaključili pred oddajo spletne vloge na UL spletni strani ( ki bo za te študente možna po 9.3).
Rok za prijavo na UL FE je od 23.2.2018 do 6.3.2018 preko sistema STUDIS (zavihek "nova prošnja")

Za vsa dodatna pojasnila se prosim obrnite na: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

Besedilo razpisa

 

ZAKLJUČEN! 

RAZPIS ZA PRIJAVE NA ERASMUS+ IZMENJAVE za študijsko leto 2018/2019 (navodila so na povezavi: Koraki pred izmenjavo!!) - ZAKLJUČEN!

 

Trajanje študijske izmenjave je omejeno na en ali dva semestra, medtem ko trajanje prakse ali diplome v tujini lahko traja od 2 do 12 mesecev. Skupni seštevek mesecev trajanja vseh Erasmus izmenjav na posamezni stopnji ne sme preseči 12 mesecev. Pri diplomah je običajno, da v tujini zgolj opravite stvari, ki jih pri nas ne morete (npr. delo z opremo, ki je naša fakulteta nima), samo diplomsko nalogo pa napišete po vrnitvi nazaj, s čimer lahko bivanje v tujini skrajšate. S takim režimom se morata vnaprej strinjati tako domači kot tuji mentor. Če želite diplomo zagovarjati v tujini, se mora vaš domači mentor udeležiti zagovora na tuji instituciji. V tem primeru morate vnaprej pridobiti strinjanje mentorja, da bo prisoten na zagovoru v tujini ter na Študijsko komisijo UL FE podati prošnjo za pisanje naloge v angleškem jeziku.

Prakse se lahko udeležite še eno leto po zaključku študija, vendar se morate nanjo prijaviti v času, ko še imate status študenta na fakulteti, na kateri se prijavljate na prakso.

 

Pomembni datumi za prijavo na izmenjavo v študijskem letu 2018/2019:

 1. Objavljen razpis Erasmus+ (SMS in SMP): 16.11.2017
 2. Erasmus+ dan: 30.11. 2017 ob 13:00 v P1
 3. Prvi delovni Erasmus sestanek: 7.12.2017 ob 13:10 v P1!
 4. Prvi rok prijav: petek, 15.12.2017 do 12:00 
 5. Drugi rok za prijavo: odprt bo od 18.12.2017 do 5.1.2018 do 12:00
 6. Rok za oddajo celotne dokumentacije (dokončne vloge): ponedeljek, 15.1.2018!

 

Na povezavah je opisan postopek prijavljanja na izmenjavo ali prakso:

Koraki pred izmenjavo

Koraki med izmenjavo

Koraki po izmenjavi

 

Koordinator programa Erasmus na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani: Boštjan Murovec

Referentka v študentski pisarni: Katarina Erjavec Drešar

 

Možnost izmenjav študentov na izbranih univerzah v ZDA (razpis MAUI) in Avstraliji (razpis AEN)

Služba za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani (UL) je objavila dva razpisa za izmenjave študentov za študijsko leto 2018/19, in sicer:  

1.) Razpis v okviru mreže AEN, ki študentom omogoča izvedbo študijsko izmenjave na eni od univerz v Avstraliji.

 • Vse informacije in prijavni obrazec najdete na spletni strani UL.
 • Rok prijave: 6. februar 2018
 • Kopijo prijave nujno posredujte v študentsko pisarno: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

   2.) Razpis v okviru mreže MAUI, ki študentom UL omogoča izvedbo izmenjave na eni od univerz v ZDA.

 • Vse informacije in prijavni obrazec najdete na spletni strani UL.
 • Rok prijave: 6. februar 2018
 • Kopijo prijave nujno posredujte v študentsko pisarno: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

Prijave zainteresiranih (za oba razpisa) sprejema Služba za mednarodno sodelovanje na Rektoratu UL (naslov: Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana), pri njih lahko tudi dobite dodatne informacije.   Je pa to vseeno ena redkih priložnosti za študente, da odidete na študijsko izmenjavo v ZDA ali Avstralijo, zato tisti, ki vas zadeva vsaj malo mika, vsekakor poskusite.