Mednarodne izmenjave

Študijske izmenjave se lahko študenti Fakultete za elektrotehniko udeležijo med študijem tretjega letnika prve stopnje ali kateregakoli letnika druge stopnje. V tujini lahko izdelate tudi zaključno nalogo ali izvajate študijsko prakso. Za opravljanje prakse v tujini mora imeti študent zaključen najmanj prvi letnik na UL FE.

RAZPIS ZA NAKNADNO ZBIRANJE KANDIDATOV ZA MOBILNOST ŠTUDENTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA UPOSPOSABLJANJA ERASMUS+  V Š. L. 2017/2018!

Objavljen je Razpis za naknadno zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom praktičnega usposabljanja Erasmus+ v letu 2017/18, za katerega smo se odločili zaradi izredno velikega zanimanja za možnost naknadne prijave s strani študentov. Ker pa so razpoložljiva sredstva za ta namen zelo omejena (za okvirno 45 prijav) se je UL odločila, da omeji obseg naknadnih prijav na največ 5 za vsako članico. Pogoj za prijavo v naknadnem razpisu je, da imate študentje že izbranega delodajalca in podpisan Študijski sporazum za prakso. Prijavijo se lahko tudi študentje, ki so s prakso že začeli, ne pa tudi zaključili pred oddajo spletne vloge na UL spletni strani ( ki bo za te študente možna po 9.3).
Rok za prijavo na UL FE je od 23.2.2018 do 6.3.2018 preko sistema STUDIS (zavihek "nova prošnja")

Za vsa dodatna pojasnila se prosim obrnite na: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

Besedilo razpisa

 

 

 

RAZPIS ZA PRIJAVE NA ERASMUS+ IZMENJAVE za študijsko leto 2018/2019 (navodila so na povezavi: Koraki pred izmenjavo!!) - ZAKLJUČEN!

 

Trajanje študijske izmenjave je omejeno na en ali dva semestra, medtem ko trajanje prakse ali diplome v tujini lahko traja od 2 do 12 mesecev. Skupni seštevek mesecev trajanja vseh Erasmus izmenjav na posamezni stopnji ne sme preseči 12 mesecev. Pri diplomah je običajno, da v tujini zgolj opravite stvari, ki jih pri nas ne morete (npr. delo z opremo, ki je naša fakulteta nima), samo diplomsko nalogo pa napišete po vrnitvi nazaj, s čimer lahko bivanje v tujini skrajšate. S takim režimom se morata vnaprej strinjati tako domači kot tuji mentor. Če želite diplomo zagovarjati v tujini, se mora vaš domači mentor udeležiti zagovora na tuji instituciji. V tem primeru morate vnaprej pridobiti strinjanje mentorja, da bo prisoten na zagovoru v tujini ter na Študijsko komisijo UL FE podati prošnjo za pisanje naloge v angleškem jeziku.

Prakse se lahko udeležite še eno leto po zaključku študija, vendar se morate nanjo prijaviti v času, ko še imate status študenta na fakulteti, na kateri se prijavljate na prakso.

 

Pomembni datumi za prijavo na izmenjavo v študijskem letu 2018/2019:

 1. Objavljen razpis Erasmus+ (SMS in SMP): 16.11.2017
 2. Erasmus+ dan: 30.11. 2017 ob 13:00 v P1
 3. Prvi delovni Erasmus sestanek: 7.12.2017 ob 13:10 v P1!
 4. Prvi rok prijav: petek, 15.12.2017 do 12:00 
 5. Drugi rok za prijavo: odprt bo od 18.12.2017 do 5.1.2018 do 12:00
 6. Rok za oddajo celotne dokumentacije (dokončne vloge): ponedeljek, 15.1.2018!

 

Na povezavah je opisan postopek prijavljanja na izmenjavo ali prakso:

Koraki pred izmenjavo

Koraki med izmenjavo

Koraki po izmenjavi

 

Koordinator programa Erasmus na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani: Boštjan Murovec

Referentka v študentski pisarni: Katarina Erjavec Drešar

 

Možnost izmenjav študentov na izbranih univerzah v ZDA (razpis MAUI) in Avstraliji (razpis AEN)

Služba za mednarodno sodelovanje Univerze v Ljubljani (UL) je objavila dva razpisa za izmenjave študentov za študijsko leto 2018/19, in sicer:  

1.) Razpis v okviru mreže AEN, ki študentom omogoča izvedbo študijsko izmenjave na eni od univerz v Avstraliji.

 • Vse informacije in prijavni obrazec najdete na spletni strani UL.
 • Rok prijave: 6. februar 2018
 • Kopijo prijave nujno posredujte v študentsko pisarno: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

   2.) Razpis v okviru mreže MAUI, ki študentom UL omogoča izvedbo izmenjave na eni od univerz v ZDA.

 • Vse informacije in prijavni obrazec najdete na spletni strani UL.
 • Rok prijave: 6. februar 2018
 • Kopijo prijave nujno posredujte v študentsko pisarno: katarina.erjavec-dresar@fe.uni-lj.si

Prijave zainteresiranih (za oba razpisa) sprejema Služba za mednarodno sodelovanje na Rektoratu UL (naslov: Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana), pri njih lahko tudi dobite dodatne informacije.   Je pa to vseeno ena redkih priložnosti za študente, da odidete na študijsko izmenjavo v ZDA ali Avstralijo, zato tisti, ki vas zadeva vsaj malo mika, vsekakor poskusite.