Programer – razvijalec SW/ HW za elektroniko v pogonskih BLDC(EC) motorjih (m/ž)

trescon

Naš naročnik je uspešno mednarodno proizvodno podjetje, ki ima v Sloveniji aplikativni velikoserijski razvojni center za pogonske motorje npr. za belo tehniko. V oddelek razvoja vabimo specialista s področja elektrotehnike, ki bo skrbel za aplikativni razvoj elektronike elektromotorjev. Ker podjetje postaja regionalni kompetenčni center, bo v treh letih priložnost za inovativni razvoj v smeri pametnih motorjev in novih produktov ter vodenje manjšega teama.

Poslanstvo tega delovnega mesta je kratkoročna podpora močnemu lokalnemu aplikativnemu razvojnemu oddelku pri rešitvah in prenosu področja iz Nemčije. V sklopu aplikativnega razvoja BLDC (EC) elektromotorjev  je potrebno elektroniko optimirati za delovanje v zahtevani obratovalni točki pri zahtevanih obratovalnih pogojih. V ta namen je potrebno preprogramirati mikrokontroler ter dimenzionirati močnostni del elektronike. Sledijo funkcionalni testi in spremembe v dokumentaciji. Pri iskanju rešitev imate seveda tudi ključno vlogo pri ceni izbranih komponent in torej vpliv na lastno ceno izdelka, znižanje vibracij in hrupa, nižje vrednosti elektromagnetnega sevanja, kar močno vpliva na konkurenčnost podjetja. Vaša konstantna naloga bo analiza rešitev konkurence in alternativ, ki jih prinašajo nove tehnologije. V dnevnem kontaktu boste s proizvodnjo, kjer boste kot vodja projekta poskušali ugotoviti, zakaj se je napaka pojavila, kako s teamom rešiti izziv. Pomemben del vaših nalog bo izdelava tehničnih specifikacij, merilnih poročil, kompleksnih analiz… Delovali boste v mednarodnih projektnih skupinah, sodelovali predvsem s centralo podjetja v Nemčiji, kjer bo potekalo tudi intenzivno daljše postopno uvajanje. Pri tem boste imeli močno podporo vodje in ostalih v oddelku razvoja.

To je izjemna priložnost za vse, ki želijo prispevati v izjemno zdravem, v prihodnost usmerjenem podjetju in ki so pripravljeni izvedbeno delovati na aplikativnem razvoju, a videti priložnost, ki se odpira v prihodnosti. Pričakujemo izkušnje na področju razvoja elektronike in napredna znanja s področij E-CAD okolja (npr Autodesk Eagle ali Altium Designer ipd.), programiranje v programskem jeziku C, idealno izkušnje v okolju LabView. prednost so izkušnje na področju Embedded System Development in poznavanje EMC direktive. Pripravljenost za potovanja v tujino je ključno za sodelovanje v mednarodnih razvojnih projektih in v izobraževalnem procesu.

Če ste strokovnjak, ki ima zaključeno vsaj VI. stopnjo izobrazbe in 3 ali nekaj let več izkušenj na razvoju elektronike, če imate veselje do programiranja in povezovanja tega z inovativnimi tehnologijami, ste spretni v komunikaciji v angleščini, morda tudi nemščini in bi želeli vaše znanje še nadgraditi v tehnološko naprednem podjetju, ste vabljeni, da se prijavite. 

Vaše predstavitveno pismo in življenjepis z navedbo šifre delovnega mesta 5472, prosimo, pošljite čim prej na naslov .