Kmetijski inštitut Slovenije

Mladi raziskovalec (m/ž) s področja daljinskega zaznavanja

Datum objave: 26.05.2020

Razpis za mesto Mladega raziskovalca (m/ž) s področja daljinskega zaznavanja

 

Programska skupina Agrobiodiverziteta na Kmetijskem inštitutu Slovenije bo v letu 2020 zaposlila mladega raziskovalca (m/ž) in vabi zainteresirane študentke in študente, da se predstavijo.

Vaše glavne odgovornosti:

Mladi raziskovalec (m/ž) bo deloval na področju raziskav daljinskega zaznavanja za zdravstveno varstvo rastlin. Z uporabo različnih senzorjev daljinskega proučevanja (npr. hipespektralni, termalni in LiDAR) bo proučeval odziv rastlin na abiotske in biotske stresorje v časovni vrsti za zgodnje zaznavanje stresa in bolezni. Pri raziskovalnem delu bo uporabljal senzorje, nameščene na različnih platformah, od laboratorija, brezpilotnih letalnikov do satelitov. Potencialni izsledki raziskave bodo v procesih natančnega kmetijstva pripomogli k zmanjšanju uporabe sintetičnih kemičnih fitofarmacevtskih sredstev ter razvoju novih strategij obvladovanja škodljivcev in bolezni. Interdisciplinarna raziskava bo vključevala področja strojnega učenja, biostatistike, entomologije in rastlinske fiziologije in molekularne biologije.

Nudimo:

Mladega raziskovalca (m/ž) bo financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost. Kandidat/kandidatka mora izpolnjevati pogoje v skladu s 113. členom Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti (Ur. l . RS 79/17 z dne 28. 12. 2017).

Zaposlitev bo za določen čas za čas doktorskega študija, z možnostjo podaljšanja.

Pričakujemo:

Potrebni pogoj je zaključen študij 2. bolonjske stopnje in vpis na Interdisciplinarni doktorski študijski program Bioznanosti na Univerzi v Ljubljani jeseni 2020. Od kandidatov pričakujemo delavnost, odgovornost, samostojnost in optimizem. Na strokovnem področju pričakujemo dobro poznavanje Python in R, zaželeno je tudi poznavanje IDL. Prednosti imajo kandidati z znanjem programiranja in daljinskega zaznavanja ter algoritmov strojnega učenja (na primer metode delnih najmanjših kvadratov, podpornih vektorjev in nevronskih mrež).

Mladi raziskovalec/raziskovalka bo imel/a možnost za izpopolnjevanje v priznanih laboratorijih v tujini, možnost rednega udeleževanja na domačih in mednarodnih znanstvenih srečanjih, ustvarjalno in stimulativno delovno okolje ter dostop do moderne opreme.

Vabimo samoiniciativne in visoko motivirane študente matematike, fizike, informatike in drugih naravoslovnih smeri z izrazitim interesom za interdisciplinarne raziskave z zgoraj omenjenih področij raziskave, da se predstavijo.

Kandidate/ke vabimo, da prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljejo na naslov: kadri@kis.si. Razpis bo odprt do 10. 7. 2020.

Kmetijski inštitut Slovenije logo

 

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.