Knjižnica

Knjižnica Fakultete za elektrotehniko je ena od visokošolskih knjižnic Univerze v Ljubljani. Prioritetno je namenjena potrebam študentov, profesorjev in raziskovalcev Fakultete za elektrotehniko. Kot javna knjižnica nudi osnovne storitve za potrebe študija, pedagoškega in raziskovalnega dela tudi drugim uporabnikom.             

Če ne veste KJE in KAKO bi začeli, začnite pri NAS.  

__________________________________________

Spoštovani uporabniki knjižnice!

Sporočamo vam, da bomo s ponedeljkom, 18. 5. 2020, z upoštevanjem zaščitnih ukrepov pred COVID-19 in s prilagojenim časom odprtosti za uporabnike (9.00 - 14.00), pričeli s postopnim odpiranjem knjižnice.

Ker bo fakulteta še zaprta, pred vhodom pokličite recepcijo na tel. št. 01 4768 411, kjer vam bodo omogočili vstop in vas napotili do knjižnice. Gradivo je potrebno predhodno rezervirati. Vračanju izposojenega gradiva je namenjen trezor pri vratih v knjižnico. Čitalniški prostori do preklica ostajajo zaprti.  (Navodila za uporabnike knjižnice)

Knjižnica bo v okviru svojih možnosti še naprej nudila storitve prek e-pošte oziroma po telefonu (nudenje informacij o gradivu, rezervacije, medknjižnična izposoja člankov, posredovanje kopij člankov, dostop do digitalnih vsebin in zakupljenih licenčnih virov ...).

Uporabnikom, ki imajo izposojeno gradivo, je bil rok izposoje ročno podaljšan do 1. 6. 2020. Podatke lahko vedno preverite v "Moji knjižnici" (COBISS+).

 

 

mojaknjiznica2017_2232 "Moj COBISS" / "Moja knjižnica"  (vstopi)

Knjižnica skrbi za:

  • sistematično zbiranje, hranjenje in izposojo fakultetnih publikacij,
  • dopolnjevanje zbirke obvezne in priporočene literature za študij pri posameznih predmetih,
  • kontinuirano zbiranje in hranjenje vodilnih tujih in domačih revij,
  • urejanje dostopa do licenciranih e-virov (revije, knjige, specializirane zbirke)
  • tekoče dopolnjevanje osebnih bibliografij raziskovalcev in
  • prijetno študijsko okolje v naših čitalniških prostorih.