Sam svoj video krojač

Sam svoj video krojač

Napredna video montaža za vsakogar

  • Video,
  • razrez videa,
  • montaža,
  • barvna korekcija,
  • orodja.

 

Marsikje smo se že srečali z montažo videa, malo manj pa poznamo pravilno tehniko montaže in vsa orodja ter funkcije, ki nam jih ponujajo montažni programi. Ti nam lahko delo olajšajo in pohitrijo ter nam pomagajo narediti boljši izdelek.
Na delavnici Sam svoj video krojač se bomo najprej seznanili z osnovno teorijo montaže ter pogledali zgodovino video produkcije in montaže. Naredili bomo pregled različnih okolij za video montažo, spoznali, kako se pravilno pripravimo za delo, ter podrobneje raziskali orodja. Naučili se bomo tudi tehnike večkamernega (multicam) urejanja oz. montaže ter si med obiskom RTV Slovenija tudi v živo ogledali, kako mojstri to počno pri vsakodnevni praksi. Na koncu delavnice bomo zmontirali material, ki ga bodo posneli in ustvarili udeleženci delavnice Pirati s kamero, ga opremili z grafiko in napisi, primerno "pobarvali" ter izvozili v ustrezen format.

 

Ekskurzija: RTV Slovenija 

Starostna omejitev: 7. razred OŠ, 8. razred OŠ, 9. razred OŠ, 1. letnik SŠ, 2. letnik SŠ, 3. letnik SŠ

Potrebna predznanja: /

Število mest na delavnici: 6 (ki še niso obiskovali delavnice) + 2 (ki so delavnico že obiskovali in bi jo želeli ponovno)

Trajanje delavnice: od 8:30 do 17:00

Mentor: as. Klemen Pečnik

 

 ptit video krojač

 

gumb prijava ptit