Alumni

Predavanje ASEF: Napovedni modeli elektronskih zdravstvenih zapisov

Datum objave: 04.03.2021

Varovanje podatkov je dandanes pereča tema, kar nakazuje tudi dejstvo, da se je začelo regulirati obdelavo podatkov na EU ravni. Kaj pa naši zdravstveni podatki povedo o nas in kdo sme z njimi opravljati? ASEF Junior Fellow Primož Kocbek, doktorski študent biostatistike ter raziskovalni asistent na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za zdravstvene vede bo prihodnji teden odgovoril na ta vprašanja v predavanju “Napovedni modeli elektronskih zdravstvenih zapisov”.

primož kocbek, asef

Elektronski zdravstveni zapisi (EZZ), definirani kot longitudinalno zbiranje zdravstvenih podatkov o posameznem bolniku ali populaciji, so z digitalizacijo postali bolj zanimivi za uporabo v sekundarne namene oz. analize zunaj neposredne klinične obravnave bolnika. Kljub zelo osebni naravi podatkov velja prepričanje, da bodo takšne analize pripomogle k razvoju visokokakovostnih zdravstvenih obravnav, boljšemu upravljanju in zmanjšanju stroškov zdravstvene obravnave ter učinkovitemu upravljanju zdravja prebivalstva in kliničnih raziskav. Na predavanju bodo predstavljene osnovne značilnosti in izzivi pri gradnji nadzorovanih napovednih modelov, predstavljen pa bo tudi  primer pregledne študije stanja uporabe napovednih modelov EZZ v praksi ter splošna potreba po visoki interpretabilnosti napovednih modelov v zdravstvu.

 

Lepo vabljeni, da prihodnjo sredo, 10. marca 2021, ob 19. uri prisluhnete spletnemu poljudnoznanstvenemu predavanju. Prijave na predavanje organizatorji sprejemajo najkasneje do ene ure pred začetkom predavanja na https://bit.ly/306ae7m.

Dogodek Primož Kocbek: Napovedni modeli elektronskih zdravstvenih zapisov bo potekal v sklopu serije ASEF mladi umi v sodelovanju Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF) s Študentskim klubom Slovenskih goric (ŠKSG).