Novice

Informativa 2020

Datum objave: 23.01.2020

V petek, 24. 1., in soboto, 25. 1. 2020, bo med 9. in 18. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala 12. Informativa, sejem izobraževanja in poklicev.

Sejem je odlična uvodna postaja pri načrtovanju nadaljnjega izobraževanja ter poklicne in karierne poti, saj na enem mestu ponuja pregled izobraževalnih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja ter obiskovalcem zagotavlja informacije o poklicih in možnostih zaposlitve. Predavanja in delavnice.

Univerza v Ljubljani se bo predstavila z dodiplomskimi in podiplomskimi študijskimi programi. Med njimi bo seveda tudi Fakulteta za elektrotehniko, kjer boste informacije o študiju in vsem, kar fakulteta ponuja, izvedeli iz prve roke. Prikazali bomo tudi nekaj zanimivih eksperimentov, pri nastanku katerih so sodelovali tudi študentje fakultete.

Informativa 2015 blur

V Robolabu, ki deluje v okviru Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, je skupina raziskovalcev razvila koncept robotskega invalidskega vozička Cybathlon, ki omogoča električno mobilnost in premagovanje najpogostejših urbanih ovir, kot so klančine in stopnice. Ima štirikolesni pogon z neodvisnim zavijanjem vsakega kolesa, kar omogoča klasično vožnjo, paralelno vožnjo levo/desno in obračanje na mestu. Dodatno pa gosenični pogon omogoča premagovanje zahtevnejšega terena (pločniki, stopnice). Tudi sicer je tehnološko prijazen uporabnikom s številnimi dodatnimi funkcijami, kot je ergonomsko oblikovan sedež z možnostjo prilagajanja naklona, ima pa tudi 30 senzorjev in napredni sistem vodenja. S Teslino tuljavo bomo preizkušali, kako brezžično prižigati sijalke in kako strese miniaturna strela. Virtualna tehnologija s pomočjo posebnih VR-očal ustvarja realistično sliko, ki uporabniku daje občutek, da se nahaja v drugem okolju. Omogoča nam gledanje 3D-filmov ali video posnetkov v 360° načinu, kjer slika sledi našemu pogledu. Tudi igranje podprtih iger prinaša novo izkušnjo navidezne resničnosti. Naša virtualna očala predstavljajo poklic multimedijskega inženirja. Termovizijska kamera je merilna naprava, katere osnovni namen je tehniška diagnostika oziroma kvalitativno merjenje. S pomočjo termovizijske kamere bodo obiskovalci lahko opazovali temperaturno sliko okolice, svojega obraza in različnih predmetov.

Invalidski voziček1000x666 Teslina tuljava1000x666 Virtualna očala1000x666 Termoslika1000x666

Poiščite nas za Info točko Univerze v Ljubljani!

Informativa 2020 zemljevid