Novice

ERK 2020

Datum objave: 18.09.2020

Letos v prav posebnih razmerah poteka že 29. Mednarodna elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2020, 21. in 22. septembra 2020, v hotelu Bernardin,  Portorož, Slovenija. Prek 110 člankov smo uvrstili v program konference in jih razdelili po številnih strokovnih področjih. Letos nas bo s svojim obiskom in vabljenim predavanjem o problematiki, ki je tako močno zaznamovala leto 2020, počastil tudi izr. prof. dr. Jure Leskovec z Univerze Stanford, ZDA. Naslov njegovega vabljenega predavanja je Modeling the spread of Coronavirus with mobility networks: Explaining infection rates and informing reopening strategies.

Vzporedno s konferenco ERK letos poteka tudi konferenca ICMI 2020 (International Conference on Machine Intelligence), ki služi kot forum za izmenjavo izkušenj, dobrih praks in priložnosti med Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Univerzo Kyutech z Japonske. Kolegi iz Slovenije in Japonske bodo predstavili svoje raziskovalno in projektno delo, in tako poglobili medsebojno sodelovanje z namenom vzpostavljanja novih skupnih raziskav in projektov. Konferenca letos poteka po hibridnem modelu z uporabo multimedijskih in telekomunikacijskih tehnologij.

Konferenca ERK je pogosto prvi forum, kjer mladi avtorji predstavijo rezultate svojega dela širšemu krogu. Mnogi svetovno uveljavljeni slovenski raziskovalci so imeli svoje prve nastope prav na tej konferenci. Na konferenci poteka vsako leto tudi študentsko tekmovanje Slovenske sekcije IEEE. Najboljša študentska prispevka z Univerze v Mariboru in Univerze v Ljubljani se uvrstita na nadaljnje regijsko tekmovanje IEEE R8, ki pokriva celotno področje Evrope, večji del Azije in Afrike. Na dosedanjih regijskih tekmovanjih so slovenski študentje že petkrat osvojili prvo mesto. Kljub intenzivnem delovanju v mednarodnem okolju, še naprej razvijamo slovensko tehniško besedo, zato se slovenskemu jeziku na konferenci nismo odpovedali.

Udeležence konference in častne goste bo pozdravil dr. Jure Gašparič, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

erk grafika

 

Več informacij o konferenci