Novice

Prof. dr. Marko Topič z UL FE ponovno predsednik ETIP PV

Datum objave: 23.09.2020

Prof. dr. Marko Topič s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je bil danes, 23. 9. 2020, na seji Upravnega odbora Evropske tehnološke in inovacijske platforme za fotovoltaiko (ETIP PV) ponovno izvoljen za njenega predsednika za mandatno obdobje 2020–2022.
27 članov Upravnega odbora je izvolilo tričlansko vodstvo: predsednika prof. dr. Marka Topiča ter podpredsednika, prof. dr. Wima Sinkeja, vodjo sektorja Energy Transition pri TNO na Nizozemskem, in Rocha Drozdowski-Stehla, generalnega direktorja IPVF iz Francije. Prof. dr. Topič, ki platformi predseduje od leta 2014, bo vodil ETIP PV že četrti mandat.

Evropska tehnološka in inovacijska platforma za fotovoltaiko (www.etip-pv.eu) združuje preko 250 vodilnih strokovnjakov iz industrije, bančništva, zavarovalništva, mednarodnih združenj, nevladnih organizacij ter raziskovalne sfere s področja fotovoltaike, in deluje pod okriljem Evropske komisije znotraj Strateškega energetskega tehnološkega plana (SET-plana), ki združuje 10 evropskih tehnoloških in inovacijskih platform.

Prof. dr. Marku Topiču za dosežek iskreno čestitamo!

Več na http://www.etip-pv.eu.

topič