Novice

Poletni tabor inovativnih tehnologij 2021

Datum objave: 07.05.2021

Na Fakulteti za elektrotehniko bomo od 16. do 20. avgusta izpeljali tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, na katerem se bodo mladi podali na lov za novimi znanji s področja elektrotehnike in sodobnih tehnologij.

Tabor je namenjen učencem od 4. razreda osnovne šole do 3. letnika srednje šole in bo letos izveden v prilagojeni obliki. Vsem udeležencem želimo zagotoviti ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe, priporočene s strani Vlade RS, NIJZ, Univerze v Ljubljani in drugih pristojnih organov, zato smo razpisali manjše število mest in skrajšali čas delavnice na šest ur, možna pa je prijava samo na dopoldanski program.

Udeleženci bodo letos lahko izbirali med sedmimi tematskimi delavnicami, ki so namenjene različnim starostnim skupinam. Pridobljeno znanje bodo sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. V enem tednu bodo ustvarili že čisto prave izdelke, ki so lahko koristni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Ravno ta uporabna vrednost je poleg pridobljenega znanja tista, ki dela Poletni tabor inovativnih tehnologij priljubljen med mladimi tehnološkimi navdušenci. Mladim je omogočen dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Sedem tematskih delavnic bo vzporedno potekalo pet dni. Mladi se bodo v sproščenem vzdušju naučili marsikaj zanimivega ter to znanje uporabili pri izdelavi avtonomnega mobilnega sistema iz kompleta Lego Mindstorms, pri preizkušanju pospeševalnika ping pong žogic, programiranju programa za avtonomno vozilo, programiranju računalniške igrice … Spoznavali bodo sevanje in energijo okoli nas, sestavili solarni polnilec za mobilni telefon, se pomerili v robotkih sumo bojih in še čem.  

Bi se nam pridružili? PRIJAVITE se!

 

 električna vozila (3) elektrika v človeškem telesu (14) lego viharniki (7) od elektronov do zvezd (4) PTIT 2019 vitez robotski vojščaki (3) schratchmojstri (5) Vitez brez volana 1