Obštudijske dejavnosti

Tekmovanje BASF Innovation Hub 2021

Datum objave: 06.07.2021

BASF logo

Vodilno svetovno kemično podjetje BASF se je odločilo, da zopet podpre zagonske ideje mladih evropskih inovatorje, vključno z mladimi inovatorji iz Slovenije.

 

BASF Innovation Hub 2021 se osredotoča na ideje, ki prispevajo k čistim tehnologijam in inovacije, katerih namen je izboljšanje okoljske trajnosti.

Najboljša inovacija ali zagonska ideja na nacionalni ravni bo prejela začetno naložbo v višini 2500 evrov bruto, skupaj z možnostjo za nadaljnjo podporo v višini 5000 eur bruto kot zmagovalka velikega finala – ne glede na to, ali bo BASF idejo tudi nadaljne podprl.

 

BASF Innovation Hub 2021 je sestavljen iz dveh glavnih delov:

 

BASF Innovation Hub 2021 lokalna tekmovanja: prvi del tekmovanja. Po prijavah bo 5 najboljših lokalnih ekip dobilo priložnost predstaviti svoje ideje pred lokalno žirijo, ki bo določila zmagovalca lokalnega tekmovanja. Zmagovalci lokalnih tekmovanj nato sodelujejo v BASF Innovation Hub 2021 velikem finalu.

 

BASF Innovation Hub 2021 veliki finale:

 

BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale: edinstvena priložnost za zmagovalce, da predstavijo svoje inovacije oziroma zagonske ideje širšemu občinstvu in potencialno zagotovijo naložbo za njihov nadaljnji razvoj.

 

Sodelujoče države: Avstrija in Madžarska (skupno sodelovanje), Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija, Slovenija (skupno sodelovanje), Bolgarija, Grčija, Češka in Slovaška (skupno sodelovanje) in Romunija.

 

BASF Innovation Hub 2021 želi podpreti mlade inovatorje ali zagonske ideje, ki pokrivajo vsaj enega naslednjih področij:

 

  • Čista energija (primeri: digitalne rešitve, ki se osredotočajo na povečanje procesne in energetske učinkovitosti, rešitve za povečanje deleža energije iz obnovljivih virov v oskrbi z električno energijo (toplotna, sončna, vetrna), toplotne in izolacijske rešitve, optimizacija ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, razogljičenje energetskih sistemov in spodbujanje tehnologij z ničelnimi emisijami);
  • “Od vil do vilic” (primeri: tehnologije precizne uporabe, svetovalne storitve za digitalno kmetovanje, rešitve za digitalno kmetovanje, rešitve, ki prispevajo k bolj trajnostnim prehranskim sistemom, izdelki za selektivno zaščito pridelkov in biološko zaščito pridelkov);
  • Krožna ekonomija (primeri: rešitve, ki prispevajo k bolj trajnostnim, okolju prijaznejšim proizvodnim ciklom, digitalna osnova za recikliranje v sklenjenem krogu, rešitve za biorazgradljivo plastiko in bioplastiko, rešitve za (bio)kemično recikliranje, katalizatorji postopkov recikliranja, reciklaža baterijskih materialov, izdelki in storitve z učinkovito rabo virov).

 

Prijave so odprte od 7. junija do 15. septembra 2021. Lokalna žirija iz vsake regije bo izbrala 5 najboljših tekmovalcev, ki bodo predstavili svoje ideje. Eden od petih bo dobil priložnost sodelovati v BASF Innovation Hub 2021 velikem finalu.

 

Več informacij o projektu in časovnici najdete na spletni strani.

.