Obštudijske dejavnosti

Mednarodna poletna šola strukturnih simulacij

Datum objave: 27.08.2021

V podjetju CADCAM Lab za študente strojništva in sorodnih tehničnih vsebin pripravljajo Mednarodno poletno šolo strukturnih simulacij, ki bo potekala v terminu 14. – 16. september 2021. Delavnica je namenjena vsem študentom, ki želijo pridobiti znanja iz strukturnih simulacij v programskem okolju SIMULIA Abaqus. 

Termin: 14. do 16. september 2021
Raven: osnovna
Ciljna publika: študenti strojništva in sorodnih tehničnih disciplin
Predavatelj: doc. dr. Marko Vrh
Jezik predavanja: slovenski
Cena: 99 € (DDV vključen)

Zakaj se prijaviti?

Uporaba simulacij v industriji strmo raste, saj le-te zagotavljajo natančen vpogled v delovanje izdelka, skrajšajo čas razvoja in znižujejo stroške ter omogočajo odkrivanje napak zgodaj v razvojnem ciklu. Strukturne simulacije bomo izvajali v programskem paketu Abaqus, ki je eden najbolj priznanih programov za izvajanje simulacij zasnovanih na metodi končnih elementov.

Po zaključeni mednarodni poletni šoli boste znali:

  • izgraditi numerični model,
  • spremljati potek analize,
  • pregledovati in analizirati rezultate.

Ker bo v Mednarodni poletni šoli ključen poudarek na reševanju praktičnih primerov ter pridobitvi uporabnih znanj, ki jih današnja industrija še kako potrebuje, smo prepričani, da bodo udeleženci Mednarodne poletne šole izboljšali svojo zaposljivost.

Kako bo potekala Mednarodna poletna šola?

Poletna šola bo vsebovala predavanja, demonstracijske primere in vaje. Vaje so oblikovane tako, da bodo udeleženci utrdili znanje in koncepte, pridobljene skozi predavanja in demonstracije. Vsak udeleženec bo po zaključenem šolanju prejel potrdilo o udeležbi.

O predavatelju:

Dr. Marko Vrh je od leta 2016 zaposlen v podjetju CADCAM Lab, ki je član CADCAM Group, kjer je odgovoren za področje numeričnih simulacij v Sloveniji in celotni regiji, v kateri skupina deluje. Svojo profesionalno pot je začel leta 2005 kot raziskovalec na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2010 tudi doktoriral. V svojih raziskavah je povezoval analitične, numerične in eksperimentalne pristope. Skozi celotno profesionalno pot je poleg pedagoškega in raziskovalnega dela vpet tudi v razvojno raziskovalne in aplikativne projekte, tako na nacionalnem kot tudi na mednarodnem nivoju. Zadnje čase se najbolj posveča aplikativnim raziskavam, predvsem na področju avtomobilske industrije. Je certificirani Dassault Systemes ekspert s področja SIMULIA programske opreme.

Prijavite se tukaj


Poletna šola strukturnih simulacij 2021