Športne dejavnosti

Z gibanjem nad korono

Datum objave: 26.03.2020

 

SLOfit ekipa Fakultete za šport je pripravila različne nasvete za ohranjanja zdravja populacije pod sloganom #Z gibanjem nad korono. Splošni nasveti Priporočila o telesni dejavnosti v času širjenja korona virusa so dostopni na spletni strani– SLOfit in NIJZ, svetovalki Zavoda RS za šolstvo Špela Bergoč in Nives Markun Puhan pa sta za vas pripravili Priporočila in strokovne usmeritve za izvedbo športa/športne vzgoje na daljavo. Navodila so dostopna v spletni učilnici za šport in športno vzgojo pri Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, objavljana pa so tudi kot SLOfit nasvet.

Vabimo zaposlene in študente, da (p)ostanete gibalno dejavni tudi sami, saj boste lahko s strokovno načrtovanim gibalnim odmorom lažje premagali čas, ko poteka pouk na daljavo, hkrati pa boste nekaj storili tudi za svoje zdravje. Vadba je dostopna na naslednjih povezavah: Tudi dnevna soba je lahko telovadnica, Vadba na delovnem mestu, Dejavni gibalni odmor v domačem okolju in Vadba na spletu v času širjenja koronavirusa za paciente ambulante Arcus medici v Žireh.

Pozivamo vas tudi, da se pridružite in navdušite tudi vaše bližnje za vsakodnevni gibalni izziv ob 18.00, ki ga skupaj pripravljajo Fakulteta za šport, OKS-ZŠZ in TV Slovenija.

Spremljajte SLOfit nasvete in FB prispevke, pridružite se FB skupini Športni pedagogi Slovenije, ostanite pozitivni, skrbite tudi za svoje zdravje in o načinih premagovanja pomanjkanja gibanja in tesnobe ozaveščajte sodelavce, saj bomo le skupaj zmogli ohraniti pozitivno naravnanost vseh prebivalcev Slovenije.

Ekipa SLOfit

joga