COVID-19 info

Posodobljeno v četrtek, 14. aprila:

  • 1. Ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask in vzdrževanja medosebne razdalje je ukinjen.
     
  • 2. Pri vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor (fakulteta) je obvezno razkuževanje rok.
     
  • 3. Pogoj PCT (prebolevnost, cepljenje, testiranje) za vstop na fakulteto ni potreben. Navedeni pogoj je treba izpolnjevati le še v zdravstveni dejavnosti, pri izvajalcih socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, in zavodih za prestajanje kazni zapora oziroma prevzgojnem domu.
     
  • 4. Ukinja se obveznost trikrat tedenskega samotestiranja zaposlenih in študentov na fakulteti, ki ne izpolnujejo pogoja P/C.

Vlada Republike Slovenije je na seji dne 13. 4. 2022 sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.


Na fakulteti že izvajamo prezračevanje prostorov ob upoštevanju smernic in priporočil NIJZ (nastavitve mehanskega prezračevanja, prezračevanje toaletnih prostorov, nastavitve brez kroženja zraka, redno čiščenje prezračevalnih sistemov in klimatskih naprav). Pripravljamo tudi ukrepe za spremljanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Zaposlene pozivamo k naravnemu prezračevanju, in sicer: redno odpirajte okna in zagotovite ustrezno prezračevanje prostorov z zunanjim zrakom.


Odrejanje karanten od 21. 2. 2022 dalje

Spremembe Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem bolezni COVID-19 in Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 odpravljajo karanteno posameznikom, ki so bili v stiku z okuženo osebo. Osebe s potrjeno okužbo so še naprej napotene v izolacijo.

Ne glede na sproščanje ukrepov, vas prosimo, da v primeru slabega počutja ostanete doma in kontaktirate svojega osebnega zdravnika. V primeru okužbe s COVID-19 vašo odsotnost sporočite na korona@fe.uni-lj.si
 

Navodila študentom ob pojavu simptomov ali znakov COVID-19

Navodila zaposlenim o zagotavljanju varnega dela v zvezi z zmanjševanjem tveganja okužbe z virusom SARS-CoV-2