Delavnice

Science Hack Day na Fakulteti za elektrotehniko

datum začetka: 15.10.2016
datum konca: 16.10.2016
lokacija: Avla FE

 

Kaj je “hack day”?
Prevoda v slovenščino pravzaprav ni, najbližje lahko rečemo “dan ustvarjanja”. To je dogodek, ki na eno mesto pripelje najrazličnejše navdušence in zanesenjake z namenom kratkega a intenzivnega sodelovanja, ustvarjanja in izdelovanja zanimivih reči. Hack je hitra rešitev nekega problema. Mogoče ni najbolj elegantna, je pa pogosto najpametnejša. (npr. prepletanje najrazličnejših APIjev, zbirk podatkov in spletnih virov na nove in zanimive načine). Hack day običajno traja 48 ur, na samem dogodku pa se tudi prespi … čeprav se ne spi prav veliko. Science Hack Day se osredotoča na eno stvar – znanost. Njegova misija je vzbutiti zanimanje za znanost in ustvariti nekaj v povezavi z njo, nobeno predznanje ni potrebno!

Komu je Science Hack Day namenjen?
Science Hack Day je za vsakogar, ki ga zanima povezovanje znanosti s tehnologijo in drugimi panogami (od igranja z APIji/zbirkami podatkov/oblikovanjem vmesnikov do biotehnoloških naprav in poskusov spraviti nekaj v vesolje). Če si koder, oblikovalec, znanstvenik, rokodelec ali samo navdušenec z dobrimi idejami, je Science Hack Day pravi dogodek zate.

Kaj lahko pravzaprav počnem?
Namen Science Hack Daya je vzbutiti zanimanje za znanost in ustvariti nekaj v povezavi z njo. Nekateri se boste z znanostjo na tak način srečali prvič, drugi pa ste že pravi znanstveniki. Skupaj lahko ustvarite spletno aplikacijo, družabno igro, mini robota, kompleksno analizo podatkov, preprost senzor, pametno oblačilo, torej praktično karkoli, kar lahko naredite v 24 urah. V naslednjih tednih bomo predstavili nekaj dobrih idej s Science Hack Dayev s celega sveta, do takrat pa si lahko ideje ogledate na uradnem wikiju.

sciences hackday

Povejte že, kdaj poteka!

  • Kdaj: 15. in 16. oktober 2016
  • Kje: Fakulteta za elektrotehniko (Tržaška cesta 25, Ljubljana)
  • Kako se prijavim: več informacij kmalu
  • Novice: sledi @SHDLjubljana, všečkaj Science Hack Day Ljubljana in/ali se naroči na te novice
  • URL: http://ljubljana.sciencehackday.org

Potrebujete kakšno pomoč?
Da, še vedno smo zelo majhna ekipa in vsaka dodatna pomoč bo veliko prispevala k uspešni izvedbi! Ne skrbi, veliko dela je potrebno postoriti še pred dogodkom, zato boš na dogodku še vedno lahko sodeloval/a, tudi če boš del organizacijske ekipe. Dogodek lahko tudi sponzoriraš in nam ga tako pomagaš narediti zabavnega in uspešnega.

Science Hack Day bo letos prvič potekal v Ljubljani. Deli dogodek s svojimi prijatelji, kolegi, sodelavci in družino, da lahko dosežemo vse, ki bi jih mogoče zanimalo.

Seveda ostaja še dosti podrobnosti, ki jih bomo še naznanili (sponzorji, kategorije tekmovanja in nagrade za najboljše izdelke, itd.), zato nas spremljaj še naprej! Imaš vprašanja, bi pomagal/a, te zanima sponzorstvo, ali pa kaj drugega v povezavi s Science Hack Dayem? Pošlji email na .

Rezultat preteklega Science hack day-a v San Franciscu


datum začetka: 30.11.1999

 

Rezultat preteklega Science hack day-a v San Franciscu

datum začetka: 30.11.1999

 

Rezultat preteklega Science hack day-a v San Franciscu