Delavnice

Open Week 2018

datum začetka: 24.09.2018
datum konca: 28.09.2018

 

Približuje se festival digitalne inovativnosti mladih − Open Week 2018

Z OpenLabom v Kranju in v sodelovanju z Mestno občino Kranj letos ponovno pripravljamo festival digitalne inovativnosti mladih − Open Week 2018. Med 24. 9. in 28. 9. bodo tako mladim na voljo brezplačne delavnice, namenjene spoznavanju novih tehnologij in trendov. Festival v enem tednu zaokroža celoletno dogajanje in aktivnosti OpenLaba, hkrati pa predstavlja nove trende na gospodarskem in tehnološkem področju in spodbuja sodelovanje mladih s podjetji v lokalnem okolju.

Pestro dogajanje v sklopu festivala

Na Koroški cesti 19 v Kranju, na sedežu OpenLaba, bo mladim na petdnevnem festivalu vsak popoldan na voljo novo zanimivo predavanje ali delavnica. Udeležence vsak dan čaka tudi pizza, v petek pa bo potekala že tradicionalna omrežna zabava.

Predstavitev dosežkov mladih ekip

V sredo, 26. septembra, bodo ob 14. uri  v OpenLabu predstavili dosežke mladih ekip in udeležencev letošnjega festivala. Poleg prikaza dela mladih pa bo dr. Emilija Stojmenova Duh predstavila tudi dva velika projekta – Mrežo Fablab Slovenija in DIH Slovenia (Digital Innovation Hub Slovenia). Obiskovalci bodo lahko v družbi uglednih gostov in mladih ustvarjalcev v neformalnem delu dogodka poklepetali še o sodobnih trendih ustvarjalnosti in spodbujanja talentov.

Kaj je OpenLab?

OpenLab v Kranju je projekt fakultete in Mestne občine Kranj, ki ga podpirajo visokotehnološka podjetja. S projektom se mladim v gorenjski regiji nudi ustvarjalno okolje ter spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in kreativnih, sposobnih kadrov za globalno uspešna podjetja. V sodobno opremljenih odprtih prostorih lahko mladi svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na inovativnih projektih.

 

openweek


datum začetka: 30.11.1999