Dogodki

Pametne polnilnice za električna vozila

datum začetka: 01.03.2021
ura: 13:00
lokacija: Fakulteta za elektrotehniko, Zoom
organizator: doc. dr. Marko Meža, prof. ddr. Iztok Humar

 

Univerza v Ljubljani
Fakulteta za elektrotehniko
Slovenska sekcija IEEE  Za obdelavo signalov in sekcija Vezja in sistemi (IEEE SP/CAS)

 

Vas 1. 4. 2021 ob 13:00 vabi na dogodek

 

Pametne polnilnice za električna vozila

 

Na katerem bomo soočili izkušnje slovenskega podjetja z uvajanjem e-mobilnosti v prakso in predstavnike industrije, ki ponujajo polprevodniške in modularne rešitve za izdelavo pametnih polnilnic.

 

Na dogodku bodo spregovorili:

mag. Miran Meža, u.d.i.e.

Tajda Lepko, mag.posl.ved.

Mega M d.o.o.
eMobilnost včeraj, danes in jutri

 

Andrej Orel, u.d.i.e.,

EBV Elektronik
Polprevodniške rešitve za potrebe pametnih polnilnic

Predavanje bo trajalo predvidoma 1.5 ure in bo potekalo hibridno:
 

v četrtek, 1. 4. 2021 ob 13:00  
na Fakulteti za elektrotehniko, v P01, Tržaška cesta 25, Ljubljana
in preko povezave ZOOM.


Povzetki:

Polprevodniške rešitve za potrebe pametnih polnilnic

EBV Elektronik je globalni distributer polprevodnikov. Ena od vertikalnih usmeritev  podjetja je tudi sektor energetike, kjer smo orientirani na področja pametnih omrežij nove generacije (eGTW – energy Gateway z AI) in pa segment pametnih polnilnic. Predstavili bomo EBV portfelj polprevodnikov, rešitev v obliki blok diagramov, modulov in smernic za potrebe EV pametnih polnilnic. 

eMobilnost včeraj, danes in jutri

Na predavanju se bomo dotaknili trendov na področju eMobilnosti, predstavili tipične napake, ki so se v preteklosti dogajale pri vzpostavljanju polnilne infrastrukture in pregledali nove trende na tem področju. Osvetlili bomo opcije za dinamično uravnavanje moči polnjenja in specifike vseh treh segmentov polnilne infrastrukture: domače, poslovne in javne. V nadaljevanju bomo predstavili različne poslovne modele za vse tri segmente, potegnili vzporednice s telekomunikacijskimi storitvami in se na koncu dotaknili še pomembnega področja povezovanja različnih ponudnikov polnilne infrastrukture, oz. gostovanja.


Biografije govorcev:

Andrej Orel (51) je po končanem študiju na FER od leta 1997 zaposlen v EBV ELEKTRONIKu kjer je začel na delovnem mestu tehnične podpore (Field Application Engineer) in  Application ter Business Development Managerja. Trenutno je v vlogi Vertical Segment Manager-ja  za področje pametnih mest in infrastrukture (Vertical segment Manager City & Infrastructure) za področje EMEA. Glavne naloge so sledenje zadnjim tehnologijam in trendom s strani našega portfelja proizvajalcev polprevodnikov za bodoče potrebe in aplikacije naših kupcev in partnerjev.

Miran Meža (42) je soustanovitelj in direktor podjetja Mega M d.o.o. Je eden glavnih arhitektov in soavtor sistema fiksne IP telefonije, lojalnostnega sistema, sistema MVNO, naprednih obračunskih sistemov, sistema računalništva v oblaku in rešitev na področju Emobilnosti. Poleg tehnične zasnove, je pri večini projektov aktivno sodeloval pri go-to-market strategiji in uspešnem lansiranju na trg. Od leta 1996 se entuziastično, od leta 2019 pa tudi profesionalno ukvarja s področjem Emobilnosti. Je eden od soavtorjev sistema Mega Mobility, ki pod eno streho združuje upravljanje zasebnih, poslovnih in javnih polnilnic, hkrati pa omogoča integracijo partnerskih polnilnic ter s tem uporabnikom nudi širok nabor storitev polnjenja v celi Evropi. Je imenovani višješolski predavatelj predmetov Sodobne telekomunikacije, Prenosna elektronika in Zbirke podatkov. Miran Meža je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani leta 2002 in na isti fakulteti magistriral leta 2009, oboje s področja telekomunikacij.

Tajda Lepko (29) je skrbnica ključnih strank in vodja številnih projektov na medorganizacijskih trgih v podjetju Mega M d.o.o. Svoje dodiplomsko šolanje je končala na fakulteti Georg Simon Ohm v Nürnbergu ter kasneje uspešno zaključila še magistrski študij trženja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Že nekaj let se pri svojem delu vse bolj posveča svetovanjem podjetjem ter reševanju izzivov pri iskanju učinkovitega zagotavljanja rešitev s področja telekomunikacij,  kibernetske varnosti preko oblačnih storitev ter celovitih rešitev s področja eMobilnosti. Ključnim strankam poskuša strokovno zadovoljiti potrebe na področju tehnološke inovativnosti ter jim omogočiti čimbolj varno opravljanje dela ter optimizacijo delovnih procesov. Področje eMobilnosti si prizadeva preko uporabniških izkušenj in dobrih poslovnih modelov približati tako poslovnim uporabnikom kot tudi širše.

 

Vljudno vabljeni.

iee slovenia section, f

 

 

 

doc. dr. Marko Meža,

prof. ddr. Iztok Humar