Študentski projekti

MICROTRANSAT

microtransat

Gre za največji študentski interdisciplinarni projekt študentov Univerze v Ljubljani, ki ga izvajata Univerza v Ljubljaniin Zavod 404. Pri njem sodelujejo študenti s petih fakultet, članic Univerze v Ljubljani:

Fakultete za elektrotehniko, Fakultete za matematiko in fiziko, Fakultete za pomorstvo in promet, Fakultete za računalništvo in informatiko in Fakultete za strojništvo.   Študenti Univerze v Ljubljani se odločili sprejeti mednarodni izziv Microtransat, z avtonomno jadrnico prepluti Atlantski ocean. V marcu 2016 so začeli z načrtovanjem in gradnjo jadrnice.

 

 

ŠTUDENTSKA  FORMULA SUPERIOR ENGINEERING

Formula

Superior Engineering je ekipa mladih, aktivnih, nadebudnih in ambicioznih študentov, ki si vrata v svet odpirajo sami, prevzemajo pobudo za to in si s trdim delom, pridobljenim znanjem s fakultet ter pod okriljem sponzorjev sami ustvarjajo priložnosti za tehnični in osebni napredek. Ekipo sestavlja prek 30 članov z različnih fakultet (s področja strojništva, elektrotehnike, ekonomije …), vsem pa jim je skupen en cilj: ustvariti kompleksen in celovit izdelek, formulo, po vzoru Formula 1, ki jo pošljejo na dirkalno stezo in kjer se v tistih nekaj minutah tekmovanja Formula Student poplača ves njihov vložen trud.