Tutorstvo

Program tutorstva je namenjen predvsem vzpodbujanju vključevanja brucev v drugačen način dela in življenja, ki ga za razliko od srednje šole prinaša fakulteta. Umetnost preživetja v prvem letniku ni le sposobnost, da se naučiš zahtevane snovi, ampak predvsem, da se soočiš s precejšnjo mero svobode, ki jo prinaša akademsko življenje, ter da se naučiš uravnotežiti delo in prosti čas. To pa v prvi vrsti terja odgovornega in zrelega človeka. Tutorji - študentje višjih letnikov - so to pot že prehodili in so pripravljeni svoje izkušnje deliti s teboj - tutorandom.

Kaj tutorstvo je?

Druženje s starejšimi vrstniki, ki so pripravljeni s teboj deliti svoje izkušnje o študiju in ti pomagati, da se naučiš sam premagovati vse ovire.

Kaj tutorstvo ni?

Tutorstvo niso inštrukcije iz matematike, fizike ali kateregakoli drugega predmeta. Za tovrstno obliko pomoči so na voljo asistenti in profesorji.

 

Želiš biti tutor ali potrebuješ tutorja? Piši na naslov tutorstvo@fe.uni-lj.si

 

Mentorja za tutorstvo:

 

Iz prve roke

"Spoznal sem prijatelje, celo iz domačega kraja, ki jih prej nisem poznal."

"Zanimivo je bilo delati z dugimi. Hvala, da ste omogočili prvi stik s študenti, ki jim ni bilo preprosto prositi za pomoč, saj še pri sebi vidim, da me je sram, če česa ne vem. Ne vem pa veliko stvari, čeprav je to normalno."

"Mislim, da je to za študente prvega letnika nekaj novega, saj kot vem, v gimnaziji dijakom nihče ne nudi podobne oblike pomoči."

"Šudenti, ki poznajo pojem tutorstvo, so na srečanja prišli pripravljeni, spraševali, razvila se je diskusija."

"To delo se mi dopade zaradi tega, ker človek pridobi kar nekaj pomembnih izkušenj. Med drugim študent dobi pogled še z druge strani, strani pedagoga, ki ga sicer ne bi."