Vpis v 1. letnike

Vpis 2022/2023

Razpis za vpis v doktorske študijske programe UL za študijsko leto 2022/2023 je objavljen na spletni strani UL.

Število vpisnih mest: 

  • za vpis v 1. letnik-  50 - skupaj za državljane RS, državljane članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce.
  • za vpis po merilih za prehode v 2. letnik: 5 – skupaj za državljane RS, državljane članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce.
  • za vpis po merilih za prehode v 3. letnik: 5 – skupaj za državljane RS, državljane članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce.
  • za vpis po merilih za prehode v 4. letnik: 5 – skupaj za državljane RS, državljane članic EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce.

Prvi prijavni rok bo odprt od 1. aprila 2022 do vključno 19. avgusta 2022 na portalu eVŠ. Uporabniška navodila po korakih za prijavo najdete TU.

Informativni dan bo 18. maja 2022. Za dodatne informacije lahko kandidati pišejo na elektronski naslov doktorski@fe.uni-lj.si

V začetku septembra bomo kandidate obvestili o izbiri in vpisnem postopku. Študent si pred vpisom izbere mentorja in najpozneje ob vpisu predloži njegovo pisno soglasje o prevzemu mentorstva in idejno zasnovo raziskovalnega dela. Mentor mu svetuje pri izbiri predmetov in ga usmerja med študijem.

Idejna zasnova raziskovalnega dela

Izjava mentorja

Priznavanje izobraževanja za namen nadaljevanja študija

Cenik šolnin za š.l. 2022/23

Sofinanciranje doktorskega študija