Mladi raziskovalec (m/ž)

Datum objave: 11.06.2020

ijs2 -  napis

 

Institut Jožef Stefan, Odsek za reaktorsko fiziko

 

Mladi raziskovalec (m/ž) – redna zaposlitev

Prof. Luka Snoj išče kandidata ali kandidatko za mesto mladega raziskovalca na področju raziskav trajnostnih in nizkoogljičnih virov energije, to je jedrske fisije in fuzije. Raziskave se bodo izvajale na odseku za reaktorsko fiziko na Institutu Jožef Stefan. Predviden začetek dela je oktober 2020.

Kandidat se bo vključil v raziskovalno delo na področju razvoja računskih metod za simulacijo jedrskih procesov v reaktorjih v povezavi z eksperimentalnimi napravami, kot so največja delujoča fuzijska naprava na svetu, tokamak JET v Veliki Britaniji, največji fuzijski tokamak v gradnji, ITER, ter raziskovalni reaktor TRIGA na IJS v Ljubljani.

Poudarek dela bo na sklopitvi spremenljivih obnovljivih virov energije (veter, sonce) s stabilnimi (jedrska energija) in analizi problematike obratovanja jedrskih reaktorjev v načinu sledenja bremenu.

Vabimo odlične študentke in študente naravoslovnih ali tehničnih znanosti (fizika, jedrska tehnika, računalništvo, matematika, elektrotehnika ali strojništvo) k prijavi, z možnostjo daljšega sodelovanja oz. redne zaposlitve.

Nudimo vzpodbudno okolje za začetek raziskovalne poti v skupini mednarodno vpetih raziskovalcev, dostop do najsodobnejših eksperimentov, zmogljivih računskih gruč ter izjemne možnosti za gradnjo raziskovalne kariere. Od kandidatov in kandidatk pričakujemo visoko motiviranost za raziskovalno delo, samostojnost, iznajdljivost ter dobre delavne navade.

Zainteresirane kandidate vabimo, da kontaktirate prof. Luko Snoja na .

IJS razpis MR junij 2020

 

 

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.