Produktni inženir (m/ž)

Datum objave: 29.07.2021

danfoss

Lokacija dela:  Ljubljana, SI

V timu Upravljanja produktnega portfelja Heat metrov v Danfoss Climate Solutions segmentu iščemo inženirja z zanimanjem za poslovno področje, ki bo svoje znanje in začetne delovne ali študijske izkušnje združil v vlogi Produktnega inženirja (m/ž).   

V okviru povezovanja segmentov, produktnih linij, poslovnih enot in regij, oddelek upravljanja produktnega portfelja vpliva na višjo učinkovitost rabe energije v sistemih ogrevanja in hlajenja v svetovnem obsegu, s tem pa Danfoss kot globalna multinacionalka močno znižuje izpuste toplogrednih plinov v ozračje, spodbuja večjo rabo obnovljivih virov energije in učinkovitejšo rabo drugih virov. Upravljanje produktnega portfelja še nikoli ni bilo tako pomembno v skrbi za ustreznost rešitev na tem področju!   

Kakovosten karierni izziv novega člana tima

V okviru odgovornosti na delovnem mestu, bo vaša naloga: 

 • Tehnična podpora globalni prodajni organizaciji
 • Vzdrževanje produktno-aplikacijske dokumentacije
 • Skrb za pravilnost produktnih podatkov v sistemih (spletna trgovina, interni portal, tehnična dokumentacija)
 • Zmanjševanje kompleksnosti portfelja izdelkov (phase out) 
 • Vodenje manjših projektov izboljšav izdelkov ali sistemov (interno ali v sodelovanju z dobavitelji)
 • Podpora produktnim vodjem pri pripravi in izvedbi tehničnih treningov in promocijskih materialov, ki so namenjeni prodajni organizaciji in kupcem. 

 

Izziv bo za vas pravi, če v kombinaciji tehničnega dela in aktivnosti, ki so vezane na kupce (tehnična podpora, treningi, analiza konkurence, postavljanje cen) vidite prihodnji osebni in karierni izziv!    

Se najdete v spodnjem opisu?

 • Zaključena vsaj visokošolska izobrazba tehnične smeri z afiniteto do ekonomskega področja
 • Vsaj 2 leti izkušenj na podobnem ali enakem delovnem mestu (lahko tudi v okviru študijske prakse, izven-študijskih projektov, ali zaposlitve kot inženir tehnične podpore, kot član tehničnih projektnih timov, kot poslovni analitik trga, in podobno) 
 • Poznavanje enega izmed področij: merjenje energije, sistemi daljinske energetike (District Energy), sistemi ogrevanja in hlajenja (HVAC) ali sistemi nadzora
 • Dobre komunikacijske sposobnosti in izkušnje dela s kupci in dobavitelji
 • Proaktivnost, sistematičnost ter sposobnost iskanja rešitev in reševanja izzivov
 • Dobro poznavanje Excela (vrtilne tabele in nekatere funkcije, npr. vlookup)
 • Aktivno znanje angleškega jezika
 • Znanje sistema SAP ali drugega ERP sistema
 • Visok kognitivni potencial (sposobnost hitrega učenja, ustrezno odzivanje na spremembe, sposobnost delovanja v kompleksnih in matričnih organizacijah/vlogah) ter želja po razvoju v vlogo produktnega vodje. 

 

Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo izkušnje iz dela v mednarodnem okolju ali mednarodnih timih, praktično znanje heat metrov (kalorimetrov) ali podobnih povezljivih kontrolnih sistemov, uporabniško znanje komunikacijskih jezikov (m-bus, ModBus,…), izkušnje iz sodelovanja pri (ali tudi vodenja) projektov ter izkušnje iz področja marketinga ali tehnične prodaje. 

 

Izbranemu kandidatu ponujamo kakovosten strokovni izziv z možnostjo jasne karierne poti. Podpisali boste pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas in postali del dinamičnega in ambicioznega tima sodelavcev, mednarodnega delovnega okolja, in prevzeli odgovornosti z visokim vplivom na sonaravno oz. trajnostno naravnavo prihodnost. Delovno okolje je dinamično, a ga boste z lahkoto usklajevali v razmerju do zasebnega življenja, saj ponujamo fleksibilen delovnik in možnost občasnega dela od doma. Hkrati pa boste izpostavljeni priložnostim za mreženje, še posebej, če ste radovedni in bi radi vedeli več. Pričakujete lahko tudi do 20 dni službenih potovanj letno. 

 

Roka za prijave nimamo, zato CV-je v slovenskem ali angleškem jeziku sprejemamo, dokler je delovno mesto objavljeno.   

Prijava in več informacij na povezavi.

 

danfoss

 

 

 

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.