III. Katedra za elektroniko

360 VR video: https://vr.fe.uni-lj.si/elektronika

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UC9GoXFOWS0mUDcWyhc4cr2w

Elektronika je danes gotovo ena izmed najbolj obetajočih vej znanosti, tehnike in gospodarstva, tako v svetu kot pri nas. Danes praktično ni več izdelka ali naprave, ki nima vsaj ene elektronske komponente: od preprostih mikrokrmilnikov, ki so v izdelkih široke potrošnje, pa do kompleksnih sistemov za zajemanje in obdelavo signalov, upravljanje, vodenje in nadzor, ki jih najdemo v sodobnih vozilih, letalih, domovih, stavbah, itd.

Programirljivo logično vezje.

Katedra deluje na naslednijh področjih: elektronske komponente in materiali, zasnova in izvedba elektronskih vezij, sistemov in naprav, gradnja in uporaba mikroprocesorskih sistemov, načrtovanje digitalnih in analognih integriranih vezij v najnovejših mikro in nanotehnologijah, senzorji in mikrosenzorske strukture, sončne celice in optoelektronske strukture.

Študentski ARM kot krmilnik agregata motornega kolesa.

Katedra za elektroniko je odgovorna za izvajanje študijske smeri Elektronika, kjer študenti lahko pričakujejo prijetno okolje, zanimiva in kvalitetna predavanja ter vrhunsko opremljene laboratorije za praktično delo in dodatno izobraževanje.

Mikrostrukture v siliciju.

Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko
Laboratorij za mikroelektroniko
Laboratorij za mikrosenzorske strukture in elektroniko
Laboratorij za načrtovanje integriranih vezij
Laboratorij za računalniške metode v elektroniki