Oddaljeni dostop do informacijskih virov

Storitev "Oddaljeni dostop do informacijskih virov za člane knjižnic Univerze v Ljubljani" nudi možnost dostopa do naročniških informacijskih virov kot so elektronske knjige, specializirane podatkovne zbirke, elektronski znanstveni časopisi (npr. servisi IEEE Xplore, SpringerLink …) itd. s poljubne lokacije (izven računalniške mreže Univerze v Ljubljani), ne glede na odpiralni čas knjižnice.

  • Storitev lahko uporabljajo aktivni člani naše knjižnice in sicer zaposleni in študenti vpisani na FE. Aktivno članstvo se preverja s številko izkaznice (člansko številko) in geslom. Geslo je isto, kot ga uporabljate za vstop v "Mojo knjižnico" npr. rezervacije, pregled in podaljševanje izposojenega gradiva v sistemu COBISS. Če gesla še nimate, ste ga pozabili ali pa ne deluje, se oglasite v knjižnici oziroma uporabite opcijo "Pozabljeno geslo". Ko s seznama informacijskih virov sledite povezavo na vir, se pojavi prijavna stran, kjer izberete vašo matično ustanovo (glej spustni seznam), vpišete člansko oz. vpisno številko in geslo.
  • Druga možnost za zaposlene in vpisane študente na UL je preko ArnesAAI z identiteto UL (opomba: vse baze tega načina še ne omogočajo)


Opozarjamo vas, da je potrebno spoštovati določila licenčnih pogodb, ki so jih knjižnice sklenile s ponudniki informacijskih virov. Dovoljena je samo uporaba za osebne oz. študijske namene.

Podrobnejša navodila si oglejte na spletni strani:
http://mreznik.nuk.uni-lj.si/viri/oddaljeni-dostop

Kontaktni podatki v primeru težav pri dostopu do storitve:
telefon: 01 47 68 416 ali 01 47 68 215
e-pošta: ali .