V primeru pojava simptomov ali znakov covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu…), zaposleni/študent OSTANE DOMA in obvesti osebnega ali dežurnega zdravnika, pri katerem bo dobil vsa nadaljnja navodila.

 

Zaposleni mora sporočiti v Kadrovsko službo in na naslov korona@fe.uni-lj.si ter ostati doma, če zboli kdo od družinskih članov za boleznijo covid-19 ali ima potrjeno asimptomatsko okužbo ali če je bil zaposleni v tesnem stiku z okuženo oz. obolelo osebo (visoko rizični kontakt).

 

Študent mora sporočiti na naslov korona@fe.uni-lj.si in ostati doma, če zboli kdo od družinskih članov za boleznijo covid-19 ali ima potrjeno asimptomatsko okužbo ali če je bil v tesnem stiku z okuženo oz. obolelo osebo (visoko rizični kontakt).

 

Prostore, kjer se je zadrževala oseba, ki je zbolela, je treba očistiti in razkužiti po navodilih NIJZ za razkuževanje prostorov.[1] Če oseba kaže hude simptome bolezni in je ogrožena, se pokliče nujno medicinsko pomoč.

 

Navodila osebam, ki so bile izpostavljene okužbi in navodila za osebe s potrjeno okužbo SARS-CoV-2 v domači izolaciji so dostopna na https://nijz.si/sl/izolacija .

 

Nova ureditev karanten na domu je dostopna na https://nijz.si/sl/nova-ureditev-karanten-na-domu.

 

[1] Https://www.nijz.si/sl/navodila-za-ciscenje-in-razkuzevanje-prostorov-izven-zdravstvenih-ustanov-v-katerih-se-je-zadrzeval.