IZDELAVA IN VODENJE AVTONOMNIH SISTEMOV - LEGO MINDSTORMS EV3

Avtonomni mobilni sistemi in pripadajoči algoritmi vodenja v zadnjem času postajajo vse bolj zanimivo raziskovalno področje. Sateliti, brezpilotna letala, raziskovalni in reševalni roboti, so le nekateri izmed najbolj znanih avtonomnih mobilnih sistemov, ki jih srečujemo v današnjem času. Področje zajema številna znanja s področja senzorike, lokalizacije v prostoru ter algoritmov vodenja. Odlično osnovo za izgradnjo avtonomnih mobilnih sistemov predstavljajo tudi kompleti Lego Mindstorms, ki uporabniku na zabaven in sorazmerno enostaven način omogočajo mnoge možnosti za raziskovanje tega področja, brez širokega spektra »perifernih« znanj, ki so sicer potrebna pri izdelavi »pravih« avtonomnih sistemov.

 

 Program naravoslovno-tehniškega dne:

LEGO viharniki (3)

  • uvod v avtonomne mobilne sisteme,
  • spoznavanje osnovnih konceptov vodenja mobilnih sistemov,
  • izgradnja robotske platforme za namen opravljanja naloge,
  • razvoj algoritma za namen izvedbe predpisane naloge.

 

Sisteme se bo programiralo s priloženo programsko opremo, ki je prilagojena tudi tistim, ki so v programiranju kompletov EV3 popolni začetniki.

 

 

Kontaktna oseba za organizacijo programa: Komuniciranje FE, komuniciranje@fe.uni-lj.si

Izvedba programa: as. - raz. dr. Simon Tomažič

Trajanje programa: 4 ure

Cena programa: 4 € na udeleženca oz 120 € za skupino, manjšo od 30 udeležencev (cene vključujejo DDV)

Omejitev: omejitev skupine v enem terminu je zaradi prostorske stiske 30 učencev. Če je skupina večja, prosimo, da se najavite za več terminov.

Ob potrditvi udeležbe nam prosim posredujte naročilnico (Izvedba tehniškega dne – program LEGO MINDSTORMS EV3) in podatke o kontaktni osebi s strani šole.

lego viharniki (8)