Novica

Razpis za rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani se izteka

Datum objave: 11.9.2023

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerza v Ljubljani je tradicionalno tekmovanje, ki že 12 let poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI). Je odlična spodbuda za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, da s svojimi tehnološkimi in netehnološkimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. Tudi letos pod okriljem Rektorjeve nagrade poteka HUD razpis, na katerem lahko sodelujejo študentke in študenti 1. in 2. stopnje, z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe.

Prijave so odprte do 17. septembra 2023 do 23.59. Svoje inovacije prijavite prek spletnega obrazca spodaj.

Prijava na tekmovanje Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL 2023 na tej povezavi.

Prijava na tekmovanje Rektorjeva nagrada za naj inovacijo UL 2023 – HUD razpis na tej povezavi.

Kakšen je postopek prijave?

  1. Prijavite svojo inovacijo ali podjetniško idejo.
  2. Udeležite se pripravljalnih delavnic.
  3. V 3 minutah predstavite svojo idejo pred strokovno komisijo, predstavnicami in predstavniki gospodarstva in akademskega sveta,
  4. Nadaljujte svojo podjetniško pot na LUI, kjer vam bomo pomagali pri uspešnem vstopu na trg in se povežite s Pisarno za prenos znanja UL, kjer vam bomo pomagali pri komercializaciji inovacije.

Zakaj se prijaviti?

Nagradni sklad: v nagradnem skladu je letos 18.000 evrov (6.000 evrov za posamezno kategorijo). Tekmovali boste v eni od treh kategorij (1. kategorija: študentke in študenti, alumne in alumni; 2. kategorija raziskovalke in raziskovalci ter redno zaposleni na Univerzi v Ljubljani; 3. kategorija študentke in študenti 1. in 2. stopnje.

Rektor Univerze v Ljubljani bo zmagovalcu kategorije podelil nagrado 3.000 evrov, drugo uvrščenemu 2.000 evrov in tretjemu 1.000 evrov.

Pripravljalne delavnice: izvajali bomo tudi delavnice oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine in nastopanja ter predstavitve vaše ideje pred komisijo. S tem boste pridobili dragocene nasvete za uspešen začetek poslovne poti.

Ocena komercialnega potenciala ideje: najboljši boste imeli možnost vstopiti v program LUI, kjer vam bomo pomagali pridobiti finančne vire.

Kdo se lahko prijavi?

Inovatorke in inovatorji se lahko prijavite v naslednje tri kategorije:

  1. kategorija študentk in študentov, alumen in almnov na Univerzi v Ljubljani (od zaključka vašega študija do datuma prijave ni minilo več kot dve leti),
  2. kategorija raziskovalk in raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani (na tekmovanje lahko prijavite inovacije v lasti Univerze v Ljubljani oziroma v vsaj 50 %, če sta solastnika dva, oziroma v vsaj 30 % lasti, če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij,
  3. kategorija študentk in študentov 1. in 2. stopnje – HUD razpis (sodelujete lahko študentke in študenti z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe).

Člani raziskovalnih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje.

Imate vprašanje? Pišite na  ali pokličite na 01 620 34 82.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411