E-revije

Paketi e-revij

 • ACM Digital Library je obsežen informacijski vir za področje računalništva in informatike. Omogoča dostop do bibliografskih podatkov in celotnih besedil vseh publikacij ACM, hkrati pa tudi do obsežne zbirke bibliografskih zapisov temeljne literature različnih znanstvenih založnikov s področja računalništva. Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK oziroma za vpisane študente in zaposlene na UL prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL.
 •  ACS – Online Package (American Chemical Society) dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • DOAJ (Directory of Open Access Journals) prost dostop
 • EBSCOhost Databases (Academic Search Complete, Academic Search Premier, Business Search Premier, Communication & Mass Media Complete, MEDLINE, GreenFILE …)
  Zbirke so dostopne na uporabniškem vmesniku EBSCOHost na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK ter z oddaljenim dostopom za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, ki so člani knjižnic UL.
 • Emerald Fulltext polna besedila znanstvenih in strokovnih člankov revij založbe MCB Press. Dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • IEEE Xplore Digital Library Digitalna zbirka IEEE/IET Electronic Library (IEL) na platformi IEEE Xplore Digital Library za področja elektrotehnike, elektronskih komponent in tehnologije, proizvodnih tehnologij in sistemov, električnih naprav, računalništva in informatike, predstavlja temeljno, visoko kakovostno polno besedilno zbirko člankov iz revij, zbornikov in standardov IEEE in IET. Vsebine so dostopne od leta 1988, nekateri izbrani dokumenti pa so celo starejši.
  Zbirka je dostopna na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK ter za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, ki so člani knjižnic UL, prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL.
 • IOPscience (Institute of Physics IOPscience) je servis, ki omogoča dostop do 99 naslovov e-revij s področja tehnike, naravoslovja in medicine. Dostop je mogoč z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži in prek Oddaljenega dostopa za študente in osebje UL.
 • IOS Press interdisciplinarni paket (81 naslovov revij) s področja naravoslovnih ved, računalništva medicine in informatike. Revije so dostopne tudi preko oddaljenega dostopa  za študente in osebje UL.
 • JSTOR (Journal Storage) je arhiv namenjen iskanju in branju celotnih besedil več kot 1100 znanstvenih časopisov z različnih področij kot so: antropologija, arheologija, ekonomija in podjetništvo, filozofija, glasba, izobraževanje, jezikoslovje in književnost, matematika, naravoslovne znanosti, politologija, pravo, sociologija, umetnost in umetnostna zgodovina, zgodovina … dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • Nature Publishing Group (NPG) in seznam vključenih revij – Publications A-Z Index
 • Oxford Journals Online  je zbirka namenjena iskanju in branju celotnih besedil člankov iz več kot 300 kakovostnih revij založnika Oxford University Press. Pokriva različna področja medicine, bioloških znanosti, matematike in fizike, prava, humanistike ter družboslovja. Revije so tekoče dostopne od leta 1996 oziroma kasneje, če so začele izhajati po tem letu (COSEC). Dostop z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Oddaljen dostop za študente in zaposlene na  UL oz. so člani knjižnic UL, CTK in NUK.
 • ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča ločeno ali hkratno iskanje po bazah podatkov ProQuest Central in ProQuest Dissertations and Theses – A&I. Članke v polnem besedilu lahko online pregledamo, tiskamo ali si jih pošljemo po elektronski pošti. Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • SAGE Premier (celotna besedila člankov cca 390-ih naslovov revij s področij družboslovnih ved, humanistike, tehnike in medicine založbe SAGE)
  dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži od 1999 dalje oz. prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • ScienceDirect V 2015 imajo uporabniki Univerze v Ljubljani dostop do “Freedom Collection”, ki vključuje okoli 2.000 naslovov visoko kakovostnih revij s področja tehnike, naravoslovja in drugih ved. Naročene revije so dostopne od leta 1995 oz. je dostop omogočen za tekoče leto in do 5-letnega arhiva od leta začetka naročanja. Naslovi, ki jih ne naroča nobena članica UL, so dostopni za zadnjih 5 let. Dostop je z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • SpringerLINK (paket revij založbe Springer) dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.
 • WileyOnline Library dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži od 1999 dalje oz. Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL za študente in osebje UL.

Posamezne elektronske revije

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411