Kje smo

Kako do nas?

Lega

Fakulteta za elektrotehniko je v jugozahodnem delu Ljubljane, 2 km od avtoceste proti Trstu. V bližini so tudi druge tehniške fakultete in raziskovalne ustanove. Od centra mesta do fakultete je 15–20 minut hoje.

Od železniške oziroma avtobusne postaje je najbolje iti po Trgu osvobodilne fronte na zahodu do križišča s Slovensko cesto. Na križišču zavijte levo. Po 100 m boste prišli na postajo mestnega avtobusa Bavarski dvor. Na desni strani (zahodna stran Slovenske ceste) vstopite na avtobus številka 6 (smer Dolgi most), ki vas bo pripeljal naravnost pred Fakulteto za elektrotehniko. Vožnjo je treba plačati s kartico Urbana. Fakulteta za elektrotehniko je 5. postaja po Bavarskem dvoru. Če v Ljubljano pridete iz smeri severozahod (Kranj), vstopite na avtobus številka 1 (smer Mestni log), ki ustavi na vsaki postaji ob Celovški cesti. Tudi ta avtobus vas bo pripeljal naravnost pred fakulteto.

Z letalom

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Ima lastno letališče Brnik, ki je približno 20 km severozahodno od središča Ljubljanje in ima dobre povezave z ostalimi evropskimi letališči (Zürich, Frankfurt, Rim, Pariz, London). Poleg tega so v bližini Ljubljane tudi druga letališča (Trst-Ronchi, Zagreb, Celovec). V slednjem primeru je najboljša povezava z Ljubljano vlak ali avtobus. Ljubljana ima dobre železniške in cestne povezave. Avtobusna in železniška postaja sta v bližini središča mesta (5 minut hoje).

Druge povezave

Ljubljana ima dobre cestne in železniške povezave. Avtobusna in železniška postaja sta v bližini središča mesta (5 minut hoje). Najbližja proga mestnega avtobusa je proga številka 6 (smer Dolgi most).

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411