Specializiranepodatkovne zbirke

 • Espacenet
  Baza patentov in patentnih družin. Prost dostop.

Faktor vpliva serijskih publikacij po:

 

 • Portala IUS-INFO in FinD-INFO
  IUS-INFO je zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, veljavne evropske zakonodaje, register predpisov RS, strokovni članki iz revij Pravna praksa in Podjetje in delo, judikati Vrhovnega, Višjega in Ustavnega sodišča, pravni viri doma in po svetu. Največja prednost portala IUS-INFO je njegova enostavna uporaba, ki jo zagotavlja medsebojna povezanost vseh dokumentov.
  FinD-INFO je finančni, računovodski in davčni informacijski sistem, ki povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva. Portal temelji na preizkušeni tehnologiji portala IUS-INFO, ki zagotavlja uporabnikom kakovostne, strokovne in ažurne dokumente ter informacije s področja financ, davkov in računovodstva.

Uporaba obeh portalov je omogočena z neomejenim dostopom znotraj računalniške mreže FE brez vstopnega uporabniškega imena in gesla. Prepoznavanje oz. avtentikacija uporabnikov je prek IP-naslovov računalnikov v računalniški mreži FE. Prednost takega načina je enostavnejše dostopanje do polno besedilnih informacij na obeh portalih za vse zaposlene in študente na Fakulteti

 • ProQuest Central
  ProQuest Central je ena največjih multidisciplinarnih zbirk namenjena iskanju znanstvene in strokovne ter poljudne literature iz več kakor 160 predmetnih področij med katerimi so tudi tehnika, naravoslovje, telekomunikacije, računalništvo idr. Zbirka je dostopna na lokacijah računalnikov registriranih v računalniški mreži UL in z Oddaljenim dostopom do informacijskih virov UL za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani.
 • SCOPUS je multidisciplinarna bibliografska zbirka s citatnim indeksom. V zbirko so zajeti članki iz recenziranih in odprtodostopnih revij, prispevki iz znanstvenih monografij in posvetovanj ter patenti. Zbirka se dopolnjuje tedensko.
  Dostopna je na lokacijah Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani je dostopna tudi prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL.
  Opomba: možne so težave z dostopom preko brskalnika Internet Explorer v. 11. Spletna stran pravilno deluje v Mozilla Firefox in Google Chrome.
 • Web of Science (WoS) – baza podatkov z indeksi citiranosti
  dostop z računalnikov v univerzitetni računalniški mreži oz. prek storitve Oddaljeni dostop do informacijskih virov UL.

 

*urejeno po abecedi

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411