O fakulteti

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je vodilna izobraževalna in znanstveno-raziskovalna ustanova za elektrotehniko v Sloveniji.

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je visokotehnološka izobraževalna in znanstveno-raziskovalna inštitucija za področje elektrotehnike. Njena glavna dejavnost je vzgoja najboljših kadrov s področja elektrotehnike. Vendar elektrotehnika že zdavnaj ni več veda, povezana le z električnim tokom in napetostjo. Poleg elektronike in elektroenergetike razvijamo in gradimo področja informacijske komunikacijske tehnologije, avtomatike, robotike, biomedicinske tehnike, mehatronike, obnovljivih virov energije, multimedijskih komunikacij … Prav vsa področja so prežeta z računalništvom in informatiko, z najsodobnejšimi komunikacijami, z uporabo svetovnega spleta in multimedijskih rešitev.

Na rednem dodiplomskem študiju se izvajata univerzitetni in visokošolski strokovni študij (bolonjski študij 1. stopnje). Po dodiplomskem študiju lahko diplomanti nadaljujejo študij z magistrskim študijem (bolonjski študij 2. stopnje) in doktorskim študijem (bolonjski študij 3. stopnje). Poleg omenjenih načinov izobraževanja fakulteta skrbi še za strokovno izpopolnjevanje in dopolnilno izobraževanje strokovnjakov različnih tehničnih strok. V ta namen organizira in izvaja krajše, nekajdnevne intenzivne seminarje. Še posebej pa se posveča vzgoji mladih raziskovalcev, ki se pod mentorstvom univerzitetnih profesorjev uvajajo v raziskovalno in pedagoško delo.

Fakulteta ima na voljo odlične knjižnične prostore, v katerih je čez celoten dan na voljo tiha čitalnica. Na razpolago je tudi kreativna učilnica KuFE, namenjena večjim skupinam študentov, ki bi se radi učili skupaj, v restavraciji se lahko napolnite z gorivom za možgane, na vrtu fakultete pa se nadihate svežega zraka in podebatirate o izpitni snovi.

Študentom je na voljo široka paleta obštudijskih dejavnosti – lahko obiščete MakerLab, kjer s pomočjo profesorjev razvijate svoje ideje in izdelke, lahko sodelujete pri izdelovanju električne formule ali se pridružite enemu mnogih elektrotehniških študentskih društev, poskrbljeno pa je tudi za bolj umetniške duše, saj se lahko pridružite vokalni skupini in fakultetnemu pevskemu zboru.

03

Dodiplomski študijski programi

27

Laboratorijev

15

Raziskovalnih programov

30

Projektov

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411