Bibliografijeraziskovalcev

vnos in vodenje osebnih bibliografij

Pomembna in odgovorna storitev, ki jo nudi Knjižnica Fakultete za elektrotehniko, je vnos in vodenje osebnih bibliografij raziskovalcev v sistem COBISS. Namen in cilj te dejavnosti je zbiranje podatkov za osebne, habilitacijske bibliografije, pregled raziskovalne dejavnosti v matični organizaciji in vrednotenje raziskovalne uspešnosti posameznika, skupine in/ali raziskovalne organizacije na nacionalnem nivoju. Za to skrbijo posebej usposobljeni bibliotekarji z licencami za aktivno delo v sistemu COBISS.

Za zaposlene na Fakulteti za elektrotehniko je storitev brezplačna. Enako velja tudi za študente na doktorskem študiju in sicer za vnos objav, ki so po Pravilniku obvezujoče za uspešno dokončanje študija. Ostale objave so plačljive po veljavnem ceniku.

Na osnovi predhodnega dogovora lahko poskrbimo tudi za vnos bibliografij zunanjim uporabnikom. V tem primeru je storitev plačljiva po veljavnem ceniku. Pravnim osebam storitev opravimo na osnovi izdane naročilnice.

Za vnos objav in/ali izvedenih del je pomembno avtorjevo aktivno sodelovanje s knjižnico, ker na ta način lahko dosežemo bistveno večjo zanesljivost, točnost in verodostojnost podatkov.

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411