Dogodek

Odkrivanje prihodnosti: 25. Poletni tabor inovativnih tehnologij

Datum objave: 19.8.2024 Datum začetka: 19.8.2024 Ura začetka: 09:00 Lokacija: Fakulteta za elektrotehniko UL

Naša fakulteta je ponovno oživela z navdušenimi mladimi umi, saj se je pričel težko pričakovani že 25. Poletni tabor inovativnih tehnologij. Vse do 23. avgusta bodo mladi raziskovalci imeli priložnost, da vstopijo v dinamičen svet sodobnih tehnologij in elektrotehnike, kjer bodo pod vodstvom strokovnjakov ustvarjali zanimive in uporabne izdelke. Delovanje inovativnih tehnologij bodo spoznali tudi na ekskurzijah v visokotehnološka podjetja in ustanove.

Učenci in dijaki v predavalnici P1 gledajo predstavitev.

Praktične delavnice, polne inovacij 

Poletni tabor inovativnih tehnologij je namenjen učencem od konca 4. razreda osnovne šole do konca 3. letnika srednje šole. Delavnice, ki jih financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo, temeljijo na praktičnem učenju, mladim pa bodo omogočile, da skozi aktivno sodelovanje osvojijo temeljna znanja in izkusijo delo z najsodobnejšo tehnično opremo. Pod vodstvom izkušenih mentorjev in mladih strokovnjakov bodo udeleženci v sproščenem in kreativnem okolju raziskovali svet elektrotehnike in multimedije.

Pirati s kamero, vitez brez volana in elektrika v telesu 

Udeleženci bodo tekom tedna lahko sodelovali v trinajstih delavnicah, ki so prilagojene različnim starostnim skupinam. Na delavnici Pirati s kamero bodo mladi ustvarjalci spoznali osnovne tehnike snemanja in montaže videov. Na delavnici Vitez brez volana bodo raziskovali svet avtonomnih vozil ter predelali robotski sesalnik v inteligentni avtonomni mobilni sistem. Za tiste, ki jih zanima biologija in tehnologija, bo delavnica Elektrika v človeškem telesu prava izbira. Na njej bodo dijaki raziskovali električno naravo srca, mišic in živcev ter preizkusili električno stimulacijo, ki lahko pomaga pri nepravilnem delovanju mišic. 

Učenci in dijaki v predavalnici P1 gledajo predstavitev.

Inovacije, zabava in nova prijateljstva 

Poletni tabor inovativnih tehnologij na UL FE bo zagotovo nepozabna izkušnja, polna učenja, zabave in novih prijateljstev. Vznemirljivo dogajanje lahko spremljate na spletni strani fakultete ter družbenih omrežjih, kjer bomo delili utrinke in dosežke mladih inovatorjev.  

Bodi na tekočem

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

E:  dekanat@fe.uni-lj.si T:  01 4768 411